Urfa’nın incisi bu görüntüyü mü hak ediyor? 200 metre kala zehir saçıyor

Güneydoğu’nun incisi Halfeti’de, yerleşim yerlerine yaklaşık 200 metre mesafedeki çöp döküm alanı vatandaşların tepkisini çekti. Kötü koku ve dumandan etkilenen vatandaşlar, “Duman resmen zehir saçıyor” sözleriyle yetkililere çağrıda bulundu.

Urfa’nın incisi bu görüntüyü mü hak ediyor? 200 metre kala zehir saçıyor

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Haberlerimizi Google'da Takip Edin Gelişmelerden anında haberdar olun.
Google'da tercih edilen
kaynak olarak ekleyin

HALFETİ- Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde, yerleşim yerlerine yaklaşık 200 metre mesafede bulunan çöp döküm alanı, vatandaşların tepkisini çekmeye devam ediyor.

Halfeti Haber’den Hüseyin Bozkurt’un haberine göre, Güneydoğu’nun incisi olarak bilinen ve Fırat Nehri’nin kıyısında yer alan Halfeti’de, yerleşim yerlerine yaklaşık 200 metre mesafedeki çöp döküm alanında çöplerin yakıldığı iddia ediliyor.

Şehrin turistik yapısına da zarar verdiği belirtilen çöp alanından yükselen yoğun duman ve kötü koku nedeniyle bölge sakinleri, evlerinde oturamaz hale geldiklerini ifade ediyor. 

Önceki belediye dönemlerinden bu yana devam ettiği ileri sürülen çöp döküm alanı sorununun hala çözüme kavuşturulmaması, vatandaşların tepkisini artırıyor.

“DUMAN RESMEN ZEHİR SAÇIYOR”

Çöplerin yakılmasıyla birlikte çevreye yoğun duman ve kötü koku yayıldığını belirten vatandaşlar, “Duman resmen zehir saçıyor. Çocuklarımız ve biz hastalanıyoruz. Bu sorun yıllardır devam ediyor, artık çözüm istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

VATANDAŞLAR ÇÖP SORUNUNUN KALICI OLARAK ÇÖZÜLMESİNİ İSTİYOR

Yerleşim yerlerine bu kadar yakın bir alanda çöp dökümü ve yakılmasının kabul edilemez olduğunu belirten bölge sakinleri, belediyenin çevre temizliği ve halk sağlığı konusunda daha duyarlı davranmasını istedi.

Öte yandan vatandaşlar, söz konusu sorunun önceki dönemden kaldığını belirterek, belediye yetkililerinin çöp döküm alanında gerekli denetimleri yapmasını ve yaşanan sorunun kalıcı olarak çözüme kavuşturulmasını talep etti. 

Urfa’nın incisi bu görüntüyü mü hak ediyor? 200 metre kala zehir saçıyor
reklam alanı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.