kaynak olarak ekleyin
Şanlıurfa’nın Bozova ilçesine bağlı kırsal Kırağılı Mahallesinde yürütülen petrol arama çalışmalarında sevindirici bir gelişme yaşandı. Mahalle Muhtarı Muharrem Urucu, mahalle meralarında sürdürülen sondaj çalışmalarında petrol bulunduğunu ve üretime başlandığını iddia etti.
Mahalle sınırları içerisinde yaklaşık 17-18 kuyunun açıldığını belirten Muhtar Muharrem Urucu, bu kuyulardan 3’ünün aktif olarak çalıştığını ve yüksek kalitede petrol çıkarıldığını ifade etti.
URUCU: TANKERLER ÇEKİYOR, ÜRETİME GEÇİLDİ
Urfadasın’a açıklamalarda bulunan Muhtar Urucu, sahadaki son duruma ilişkin şu bilgileri aktardı:
"Bir kuyudan günlük 400 varil petrol çıkıyor. Bir diğerinde ise 500 varilin üzerinde bir çıkarım söz konusu; tam net olmamakla birlikte toplamda 1000 varilin üzerine ulaşıyor. Şu an 3 kulede aktif olarak yakıt çıkıyor. Köy muhtarı olarak zaman zaman şantiyeyi ziyaret edip çalışmaları yerinde inceliyorum. Mera alanımızda 17-18 kuyu açıldı ve çalışmalar aralıksız sürüyor. Çıkarılan petrolün kalitesinin çok iyi olduğu belirtiliyor. Hatta tankerler bölgeden sevkiyata başladı, yani resmen üretime geçildi."
Kaynak: HABER MERKEZİ


0 Yorum