Gazze'nin sesi Harran Üniversitesi'nden yükseldi: Gazzeli akademisyen anlattı...

Harran Üniversitesi'nde düzenlenen “Gazze İçin Bilim Kafe: İlmin ve Direnişin Hafızası” programına video konferans yöntemiyle katılan Gazze İslam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esad Yusuf Esad, İsrail'in bölgede sergilediği vahşeti ve yıkımı anlattı.

Gazze'nin sesi Harran Üniversitesi'nden yükseldi: Gazzeli akademisyen anlattı...

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Haberlerimizi Google'da Takip Edin Gelişmelerden anında haberdar olun.
Google'da tercih edilen
kaynak olarak ekleyin

HALİLİYE- Harran Üniversitesi Osmanbey Yerleşkesi’nde düzenlenen “Gazze İçin Bilim Kafe: İlmin ve Direnişin Hafızası” programında; Gazze’de yaşanan acılar, akademik tanıklıklar ve insanlığın ortak vicdanı akademik bir çerçevede ele alındı.

Harran Üniversitesi, anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.

"Daha Adil Bir Dünya İçin Bilim ve Vicdan" mottosuyla düzenlenen program, Fen-Edebiyat Fakültesi’nde gerçekleştirildi.

Akademisyenler ile öğrencilerin yoğun katılım gösterdiği programa ayrıca Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Abdulcenap Cevheri ve Prof. Dr. Ahmet İlyas, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda öğretim elemanı ve öğrenciler katıldı.

Program kapsamında; İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Sabuncu, Doç. Dr. Mustafa Hamurlu, Dr. Öğr. Gör. Enes Boztepeli ve Dr. Öğr. Üyesi Ramazan Ömer gerçekleştirdikleri sunum ve değerlendirmelerle katılımcılara önemli aktarımlarda bulundu.

GAZZELİ AKADEMİSYEN ANLATTI

Gazzeli akademisyenler ve öğrencilerin anlatımlarıyla katkı sunduğu etkinlikte, Gazze İslam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esad Yusuf Esad, video konferans yöntemiyle katılarak İsrail'in bölgede sergilediği vahşeti ve yıkımı anlattı.

Katılımcılar; bilimin, hafızanın, adaletin ve umudun ışığında Gazze’nin sesine kulak verdi. Gazze'de yaşanan insanlık dramının ve akademik dünyanın tanıklığının detaylarıyla ele alındığı programda, insanlığın ortak vicdanı bir kez daha vurgulandı.

REKÖTÜR PROF. DR. GÜLLÜOĞLU: “HAKSIZLIK KARŞISINDA SUSAN DİLSİZ ŞEYTANDIR”

Rektör Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu ise organizasyonda emeği geçen ekibi tebrik ederek şu ifadeleri kullandı:

"Gazze’nin sesini tüm ülke olarak duyurmamız gerekiyor. Bu zulmün bir an önce ortadan kaldırılması şarttır. Bize yakışan şekilde, milletçe bu zulmün karşısında durmaya devam edeceğiz. Oradaki çocukların ve kadınların üzerine bombalar yağarken, insanlar açlıkla mücadele ederken bunları dile getirmemek 'dilsiz şeytan' olmaktır. Bu zulmün bir an önce sona ermesi için haykırışlarımızla ve sesimizle destek olmaya çalışacağız"

Program, “Daha insanca, daha adil bir yarın mümkün” mesajının ardından çekilen toplu fotoğraf ile sona erdi.

Gazze'nin sesi Harran Üniversitesi'nden yükseldi: Gazzeli akademisyen anlattı...
reklam alanı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.