Şanlıurfada faaliyet gösteren 30 sivil toplum kuruluşu ortak bir deklarasyon yayınlayarak, Türkiyenin geleceğinin belirlenmesinde rol oynayacak olan 12 Haziran seçimlerinde; emekten, demokrasi ve özgürlükten, barıştan yana tüm güçleri Emek, Özgürlük ve Demokrasi Bloğu etrafında birleşmeye çağırdı.
Eğitim-Sen Şanlıurfa Şubesi binasında STK temsilcileri ile yapılan toplantıda ortak deklarasyon Eğitim-Sen Şube başkanı Halit Şahin tarafından açıklandı. Deklarasyonda, cumhuriyetin kuruluş felsefesi olduğu belirtilen tek dil, tek din, tek bayrak düşüncesi eleştirilerek, bu temelle ulus devlet mantığının oluşuğu ve devletin kendini kuruluşundan beri bu şekilde var etmeye çalıştığı belirtildi.
BİR 30 YIL DAHA SÜRECEK SAVAŞA KARŞIYIZ
AK Parti iktidarının, Kürt coğrafyasında şiddet ve zülüm uyguladığını savunan Şahin, “12 Eylül faşist askeri ürünü olan yüzde onluk baraj sistemi ile mevcut iktidarın istediği gibi at oynattığı bir alana dönüştürülmek isteniyor. Hiç birimizin 30 yıl daha yaşanacak bir savaşa, kaybedilecek tek bir cana, yitirilecek servete tahammülü kalmadı. Seçim sürecine girdiğimiz bu dönemde; herkesin kendi renginde, kendi inancında ve dilinde temsiliyetini bulduğu, emek barış ve demokrasi bloğu Türkiye halkların yıllarca özlemini duyduğu ulusal ittifakı sağlandı. Bu ittifak, AKP hükümetini ve başbakanını telaşlandırdı. En son Hakkâri mitinginde halkın demokratik ve sivil protestosu başbakanın kimyasını bozuldu. Son bir ayda 50 kişinin yaşamını yitirmesi, yaklaşık 3 bin kişinin gözaltına alınması, bin kişinin tutuklanması, eylemsizlik kararına rağmen askeri operasyonların yoğunlaştırılmış olması, polisin seçim çalışmasını yürüten halka karşı adeta terör estirmesi sonucu, başbakanın bölge illerinde düzenlediği mitinglere halkın teveccüh göstermemesine yol açmıştır.” diye konuştu.
HALKTAN BEKLENTİ BLOG DESTEKLENSİN
Deklarasyonu okuyan Şahin, “Başta Kürtler olmak üzere Türkiye halkları AKPnin 9 yıllık politikaları sonucu halka reva görülen baskı, zulüm, sömürü ve savaş yanlısı tutumuna karşı barış isteyen ve barış için mücadele eden anti-demokratik uygulamalara dur diyen, özgürlükçü ve eşitlikçi bir anayasa talep edenlerden yana saf tutacaktır. Halkımızdan beklentimiz odur ki; eşit siyasi haklara sahip olmak isteyen Kürtlerin, Alevilerin ve çeşitli dinsel inançların, etnik kökenlerin, kadınların haklarını savunan, emek barış ve demokrasi bloğunu destekleyecekleri yönündedir” dedi.
BLOĞU DESTEKLEYECEĞİZ
STK temsilcileri olarak, ülkenin karanlık dönemlerinin aydınlatılması ve tüm kirli odakların dağıtılması için parlamentoda bir sesin olmasını istediklerini anlatan Şahin, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “E mekten, demokrasi ve özgürlükten, barıştan yana tüm güçleri; her dilden, her inanç ve kültürden halkı emek, özgürlük ve demokrasi bloğu etrafında birleşmeye çağırıyor ve 12 Haziran 2011 genel seçimlerinde emek özgürlük ve demokrasi bloğunun bağımsız adaylarını desteklediğimizi tüm kamuoyunun bilgisine sunarız.”
Deklarasyonda imzası olan Sivil Toplum Kuruluşları şöyle: Eğitim-Sen, SES, Disk Genel-İş, İnsan Hakları Derneği (İHD), Kürdi-Der, Urfa Kültür Sanat Merkezi (UKSM), Makine Mühendisleri odası, Yapı-Yol Sendikası, TMMOB, Yaşam Evi Kadın Dayanışma Derneği, ŞUSİAD, Demokratik Hekim Girişimi, Enerji Sanayi ve Maden Kamu Sendikası, Emekli-Sen, BES, Tarım-Orkam Sen, Haber-Sen Jeoloji Odası, Elektrik Mühendisleri odası Tüm-Bel Sendikası, İnşaat Mühendisleri Şubesi, Mimarlar Odası, Kimya Mühendisleri Odası, Maden Mühendisleri, HÖDER, Birleşik Taşımacılık Sendikası. (İPEKYOL)
30 STK BLOĞ ADAYLARINA DESTEK İSTEDİ
Şanlıurfada faaliyet gösteren 25 sivil toplum kuruluşu ortak bir deklarasyon yayınlayarak, Türkiyenin gelece


0 Yorum