Urfa CHP'den zamlara tepki: İğneden ipliğe her şey zamlanacak

CHP Urfa İl Başkanlığı yaptığı bir açıklama ile son günlerde üst üste gelen zamlara tepki gösterdi. 81 ilde eş zamanlı olarak yapılan açıklamada, “AKP iktidarında iki Türkiye var. Biri, Saray'ın Türkiye'si, diğeri ise vatandaşın Türkiye'si” denilirken, “Vatandaşın Türkiyesi yangın yeri. Zam üstüne zam, vergi üstüne vergi, borç üstüne borç. Akaryakıt zammı, iğneden ipliğe her şeye misliyle yansıyacak. Enflasyon daha da coşacak” ifadeleri kullanıldı.

Urfa CHP'den zamlara tepki: İğneden ipliğe her şey zamlanacak

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 81 ilde yaptığı eş zamanlı bir açıklama ile son günlerde yapılan zamlara tepki gösterdi.

Açıklama, CHP Şanlıurfa İl Başkanlığı tarafından da kamuoyu ile paylaşıldı.

"AKP İKTİDARINDA İKİ TÜRKİYE VAR"

İlgili açıklamada, “AKP iktidarında iki Türkiye var. Biri, Saray'ın Türkiyesi, dir diğeri ise vatandaşın Türkiyesi” denilerek şunlar dile getirildi:

“Saray'ın Türkiyesi'nde elektrik faturasını ödeyemedim, doğalgaza da zam gelmiş gibi dertler yok. Ulaşım bedeli de aldı başını gitti, bu bayram da köye bile gidemedim gibi gündelik sorunları yok. Markete gidildiğinde, bugün de et bulamadık, peynir alamadık, süt bile alamadık, bu ayı nasıl çıkaracağız feryadı yok. Kira derdi, kiracının da ev sahibinin de mağdur olduğu düzenden haberleri dahi yok. Saray'ın üst üste gelen zamların, tuvalet kağıdındaki fiyat artışı, yağın, çayın, pirincin, soğanın gün aşırı zamlanmasının yarattığnı endişe yok. Çocuğunu okula aç göndermek durumunda kalan ailelerin, tencerelerini kaynatamayan kadınların çaresizliği yok. Saray'ın şaşaalı ışıklarından işsiz gençlerin sürüklendiği depresyon görülmüyor. Yoksulluk nedeniyle yıkılan yuvalardan yükselen feryat figan duyulmuyor. Açlıktan midesi guruldayan işçinin, emekçinin isyanı ulaşmıyor. Saray'ın Türkiye'si satamadığı için ürününü dalından toplayamayan çiftçiden, zam üstüne zaman gelen ürününe erişemeyen tüketiciden bihaber. Halkın derdi, Saray’ın derdi olmuyor.” 

 

"AKARYAKIT ZAMMI İĞNEDEN İPLİĞE HER ŞEYE MİSLİYLE YANSIYACAK, ENFLASYON DAHA DA COŞACAK"

Devamında, “Vatandaşın Türkiye'si ise yangın yeri” denilen açıklamada, “Zam üstüne zam, vergi üstüne vergi, borç üstüne borç. Türkiye’yi uçuracağız, ülkemizi dünyanın en güçlü 10 ekonomisi arasına sokacağız, dediler. Dünya sefalet liginde ilk 10’a soktular. Sosyal yardımlardan yararlanarak hayata tutunmaya çalışan hane sayısını 4,5 milyona çıkardılar. Halka ekonomik soykırım yaptılar. Erdoğan, ÖTV’yi arttırma yetkisini ilk olarak akaryakıtta kullandı. Bir gece yarısı operasyonuyla akaryakıt 6 TL zamlandı. Şimdi bu zam, iğneden ipliğe her şeye misliyle yansıyacak. Enflasyon daha da coşacak. Çakma ekonomist, bozduğu ekonomiyi memura, işçiye, emekliye, vatandaşa yüklediği vergiler ve zamlarla düzeltmeye çalışıyor. Millete çay kaşığıyla verdiğini kepçeyle alıyor. Bu zulüm karşısında ezilen vatandaşlarımıza sesleniyoruz: bu yangını kimin çıkardığını biliyoruz. Türkiye’yi Neron’dan kurtaracak, yangını söndürecek olan parti Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Biz halkın partisiyiz. Saray ile halk arasındaki duvarı biz kaldıracağız. Halkın iktidarını biz kuracağız.” ifadeleri kullandı.

 

BİHA

Urfa CHP'den zamlara tepki: İğneden ipliğe her şey zamlanacak

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.