Efendi Derneği Aşure Günü’nü unutmadı

Efendi Derneği, Aşure Günü dolayısıyla Afrika’da ve derneğe bağlı medreselerde “Aşure günleri iftar sofraları” etkinliği düzenledi. Etkinlikte katılımcılara aşure ikram edildi.

Efendi Derneği Aşure Günü’nü unutmadı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Merkezi Şanlıurfa’da bulunan Efendi Derneği,  halk arasında dayanışma, paylaşma, muhabbet, birlik ve beraberliğin simgesi haline gelen Aşure Günü'nü yad etmek adına Afrika’da ve derneğe bağlı medreselerde “Aşure günleri iftar sofraları” etkinliği düzenledi.

Efendi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Eğitimci İbrahim Abuz, etkinliklere ilişkin açıklamalarda bulundu.

 Abuz, Muharrem ayı ve Aşure Günü dolayısıyla Afrika’da, mazlum coğrafyalarda ve ilim medreselerimin ‘Aşure Günleri İftar sofraları’ etkinliği gerçekleştirdiklerini söyledi.

Abuz, etkinliklere çok sayıda Afrikalı ve medrese talebelerinin katıldığını belirtti.

Abuz, zulme ve haksızlığa karşı çıkmanın Hz. Hüseyin’in Kerbela’ daki duruşu olduğunu belirterek, “Yıllardır emekleri ve hakları sömürülen coğrafyalardaki kardeşlerimizin yanında olmamız gerekmektedir. Yeryüzünde Allah (cc) kitabı Kuranı Kerim’i yaşatmak ve yaşamak adına İlim talebelerinin yoluna adanmamız gerekmektedir. Bu bayrağın altında, bu aziz vatanda bir ve beraber olarak kardeşçe, dostça ve sevgiyle yaşamayı, her coğrafyadaki Müslüman kardeşimizin yanında olmayı Allah (c.c) hepimize nasip etsin” ifadesini kullandı.

GAZETE İPEKYOL

 

Efendi Derneği Aşure Günü’nü unutmadı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.