100. yıla özel satranç ve tenis turnuvası

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanlığı ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi koordinesinde Cumhuriyetin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında satranç ve tenis turnuvası düzenlendi. Çekişmeli geçen turnuvalarda, satrançta dereceye giren öğrencilere ödüllerini Başkan Beyazgül verdi.

100. yıla özel satranç ve tenis turnuvası

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm yurtta çeşitli etkinliklerle kutlandı. Evler, araçlar, cadde ve sokaklar ay yıldızlı bayraklarla donatıldı. Cumhuriyetin 100’üncü yılı Şanlıurfa’da da coşkuyla kutlandı. 

Şanlıurfa büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği satranç ve tenis turnuvalarında renkli görüntülere sahne oldu. 

16 ilden 155 sporcunun katıldığı satranç turnuvasında 5 kategoride dereceye girenlere ödüller verildi. Kıyasıya mücadelenin yaşandığı turnuvanın son müsabakalarında Başkan Beyazgül de gençleri yalnız bırakmadı.

Satranç turnuvasında Başkan Beyazgül, turnuvanın sonunda dereceye girenlere çeşitli hediyeler vererek madalyalarını taktı. Başkan Beyazgül gençlerin her zaman yanlarında olduklarını belirterek turnuvada dereceye girenleri ve ailelerini tebrik etti.

ÇOCUKLARIN GELİŞİMİ İÇİN ÖNEMLİ OYUN

Başkan Beyazgül, “Satranç bir strateji, zekâ ve dikkat oyunudur. Çocuklarımızın bu alanda gelişmesi çok çok önemlidir. Böylelikle vakitlerini de daha verimli bir şekilde kullanarak zekâ oyunlarıyla ilgileniyorlar. Satranç oynamayı herkese tavsiye ederim ama bağımlılık yaptığını da söylemek durumundayım. Satranç oynamaya başlayınca zamanın nasıl geçtiğini anlamak biraz güç oluyor. Bu turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçen ekip arkadaşlarımıza ve federasyonumuza çok teşekkür ediyorum. Burada dereceye giren çocuklarımızı ve ailelerini tebrik ediyorum.” İfadelerine yer verdi.

BİR HAFTA SONUNDA ZAFER

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Tenis Dünyasında düzenlene tenis turnuvasına ise gençler yoğun ilgi gösterdi. Bir hafta süren karşılaşmalarda kıyasıya mücadele yaşandı. 90 gencin katılımıyla gerçekleşen turnuvada dereceye girenler 100. Yıl kupasının sahibi oldu. 

Turnuvada Kadınlar kategorisinde Süveyda Kara, birinci olurken 2. Vesile Dırama, Ayşe Sena Yaşar, ve Şeyda Çamuroğlu, üçüncü oldu. 

Erkekler kategorisinde birinciliği Mehmet Aslan, ikinciliği Harun Bostancı, kazanırken Ahmet Bostancı ile Celal Saatçi üçüncülüğü paylaştı.

Kadınlar ve Erkekler kategorisinde dereceye giren sporculara, ödüllerini Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Ahmet Dedeoğlu ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Hizmetleri Şube Müdürü Nesih Çiftçi, tarafından verildi.

100. yıla özel satranç ve tenis turnuvası

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.