Şanlıurfa’dan yolculuk kabus olmayacak

Mesafeleri daha yakın hale getirmek amacıyla tasarlanan bu araba,10 saatlik kara yolu yolculuklarını kapıdan kapıya sadece 3,5 saatlik bir uçuşa dönüştürüyor. Başka bir deyişle Şanlıurfa’dan istediğiniz saatte çıkıp Ege’nin incisi İzmir’e 4 saat, turizmin başkenti Antalya’ya 3 saat sonra varacaksınız. Bu aracın siparişi için kuyruğa girildi.

Şanlıurfa’dan yolculuk kabus olmayacak

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçmiş yıllarda bilim kurgu konusu olan uçan arabalar, son yıllarda atılan adımlar, gelişen teknoloji ve yeniliklerle beraber hayatımızın bir parçası olma yolunda hızla ilerliyor. Adeta kurgudan gerçeğe dönüşüyor. 

Amerika Birleşik Devletleri'nde "uçan spor araba" olarak tanıtılan Samson Sky Switchblade de bu araçlardan biri. 

Samson Sky Switchblade, 14 yıllık tasarım ve titiz testlerin ardından ilk uçuşu tamamladı. 

Samson Sky CEO'su ve Switchblade'in tasarımcısı Sam Bousfield, “büyük ve coşkulu talebi karşılamak için binlerce Switchblade üretmeye” başlayacaklarını açıkladı. 

 

ARACIN SATIŞ FİYATI BELİRLENDİ

Seyahatleri devrimleştirmek amacıyla tasarlanan Switchblade, 10 saatlik karayolu yolculuklarını kapıdan kapıya sadece 3,5 saatlik bir uçuşa dönüştürecek. 

Araç, üç tekerlekli tasarımı sayesinde saatte 125 mil (200 km/saat) hıza çıkabilirken, uçuş modunda saatte 200 mil (322 km/saat) hıza ulaşabiliyor ve 13.000 feet yüksekliğe kadar çıkabiliyor. Başka bir deyişle Şanlıurfa’dan istediğiniz saatte çıkıp uçuş modunda Ege’nin incisi İzmir’e 4 saat, turizmin başkenti Antalya’ya 3 saat sonra varacaksınız.

“Uçan spor araba” Switchblade'in tahmini fiyatı 170 bin dolar (mevcut kur ile 4 milyon 860 bin 266 TL) olarak belirlendi. 

Switchblade için şimdiden 57 ülkeden 2 bin 300 ön sipariş alındı.

 

MOTOSİKLET KATEGORİSİNDE

Switchblade, birçok yerel düzenlemeye tabi olan ve sokakta yasal bir üç tekerlekli araç olarak işlev gören motosiklet kategorisinde yer alıyor.

Araç sahipleri, aracı yolda veya uçuş modunda kullanma esnekliğine sahip olacak ve şirket, araç sahiplerinin evlerinden havaalanına kadar sürmelerini, uçuş moduna geçmelerini ve kalkış yapmalarını öngörüyor.

Switchblade, normal 91 oktan pompa gazı ile çalışan ve 36 galonluk (125 L) yakıt deposuyla 500 mil (805 km) gibi etkileyici bir menzil sağlayan hibrit bir güç sistemiyle çalışıyor.

Samson Sky, kısa zaman içerisinde birkaç prototip oluşturmayı hedefliyor. 

Şanlıurfa’dan yolculuk kabus olmayacak

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.