Urfa’daki fabrikada gergin bekleyiş! İş durdurdular

Şanlıurfa OSB bölgesinde bulunan bir tekstil fabrikasında çalışan işçilerin yarısı bulundukları sendikayı değiştirdi. Bunun sonucunda fabrika yönetimi ve diğer sendika üyeleri tarafından baskı ve tehditlere maruz kaldığı gerekçesiyle işçiler, iş durdurma eylemi yaptı.

Urfa’daki fabrikada gergin bekleyiş! İş durdurdular

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Özak Tekstilde çalışan 700 işçiden 450’si Hak-İş’e bağlı Öz İplik Sen’den istifa ederek BİRTEK-SEN’e geçti. 

İddiaya göre bu olayın ardından fabrika yönetimi ve diğer sendika üyeleri bu 450 işçiye baskı ve tehdit ederek moobing uyguladılar. 

Son olarak fabrika yönetiminin bir tane kadın çalışanı işten çıkarmasının ardından çalışanlar iş durdurma eylemi yaptı. Fabrika yönetimi Öz iplik istifa diye sloganlar atan işçileri fabrikadan çıkarmak için güvenlik güçlerini çağırdı. 

BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen eyleme dışarda devam eden işçilerin yanına gelerek destek oldu.

Türkmen, “istesek bu fabrikanın işini durdururuz hiçbir şekilde iş yapamaz ama bunu istemiyoruz. Fabrika yönetimi ve diğer sendikaya çağrımızdır buradaki işçiler işlerine geri dönsün onlara herhangi bir baskı uygulanmasın. Aksi takdirde içerde işçilerimizle dışarda sendikamızla burada olacağız.” dedi.

Urfa’daki fabrikada gergin bekleyiş! İş durdurdular

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.