'Asrın felaketi'nde kullanılan araç ve malzemeler sergilendi! Şanlıurfa’da enkazdan çıktı arama kurtarma gönüllüsü oldu

Şanlıurfa Valiliği himayesinde AFAD, itfaiye, UMKE, sağlık ve arama kurtarma ekipleri, sosyal yardımlaşma dernekleri ve gönüller tarafından 6 Şubat depremleri anısına asrın felaketinde kullanılan kurum araçlarının tanıtımı ve fotoğraf sergisi açıldı. Enkaz altından kurtarılan aile o geceyi anlattı.

'Asrın felaketi'nde kullanılan araç ve malzemeler sergilendi!  Şanlıurfa’da enkazdan çıktı arama kurtarma gönüllüsü oldu

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa'da, 6 Şubat depreminin yıl dönümü anma etkinlikleri kapsamında, depremde hayatını kaybeden vatandaşları anmak ve deprem gerçeğine dikkat çekmek, deprem farkındalığı ve eğitim ilişkisinin önemine vurgu yapmak için Şanlıurfa Valiliği himayesinde, AFAD, itfaiye, UMKE, sağlık ve arama kurtarma ekipleri, sosyal yardımlaşma dernekleri ve gönüller tarafından Rabia Meydanı’nda kurum araçlarının tanıtımı ve fotoğraf sergisi düzenlendi.

Sergide, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerde kullanılan arama kurtarma cihazları, alet edevat ve o güne dair fotoğraflar yer aldı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden ailesiyle enkazdan çıkarılan Hayrunnisa İstegün, arama kurtarma çalışmalarında gönüllü olarak yer alıyor.

Hayrunnisa İstegün

İSTEGÜN: MEZAR OLDU O APARTMAN

Depremden sağ kurtulan Hayrunnisa İstegün, 6 Şubat 2023 tarihinde Şanlıurfa'daki Osman Ağan Apartmanı'nda enkaz altında kaldığını ve saatler süren arama kurtarma çalışması sonucunda ailemle birlikte sağ salim çıkarıldığını söyledi.

İstegün, " Çok ağrılı, çok sancılı bir süreçti bizim için ve halen de öyle devam ediyor. Yeniden bir hayat kurmak, hiç kolay değil. 5'i benim ailemden olmak üzere 11 kişi sağ kurtulurken, 40 kişiye de mezar oldu o apartman. Arama kurtarma çalışmaları sırasında AFAD gönüllüsü Gökhan Erdem hiçbir zaman benimle iletişimi kesmedi. Ve ailemi ve beni kurtardılar." dedi.

Depremden sonra insanlara ulaşabilmek ve daha profesyonel yardım sağlayabilmek için Gökhan Erdem'in Yedi Kıta Uluslararası Arama Kurtarma ve Haberleşme Derneği'ni kurduğunu ve kendisinin de bu derneğin bir parçası olduğunu belirten İstegün, "Bugün bu sergide 6 Şubat depremlerinde kullanılan arama kurtarma cihazları, alet edevatla, o güne dair fotoğraflar, burada sergileniyor. Bizde insanları bilgilendirmek amacıyla sergide yerimizi aldık. O günü unutmadık… Birçok insanda emin unutamayacaktır…" diye konuştu.

ÇELİK: AMACIMIZ SADECE UNUTTURMAMAK DEĞİL, İNSANLARIN DEPREME HAZIRLIKLI OLMASINI İSTİYORUZ

ULAK Arama Kurtarma Derneği'nden Ayşenur Çelik ise 6 Şubat gecesi şiddetli bir depremle uyandıklarını ve telsiz üzerinden iletişime geçtiklerini söyledi.

 

Ayşenur Çelik

Çelik, "Aldığımız ihbar üzerine acil olarak AFAD İl Müdürlüğü'ne intikal ettik. Sonra 24 metredeki enkaza girdik. O an olayın sıcaklığıyla çok farkında değildik. Enkaza arama kurtarma için girdiğimizde hava karanlıktı, yağış vardı karın ertesiydi. Sonra gözümüzü bir açtık hava aydınlanmış, ve ekipmanlar daha fazla gelmiş. Şimdi de orada kullandığımız malzemeler ile birlikte depremin yıl dönümünde Rabia Meydan'da toplandık. Amacımız sadece unutturmamak değil, insanların depreme hazırlıklı olmasını istiyoruz. Deprem gerçeğinin farkına varsınlar, ona göre tedbirler alsınlar istiyoruz. Bu eğitimlerle olacak bir şey… Eğitimleri en temel düzeyde alsalar bile bir kişinin hayatı bizim için çok önemli. Duygularımı çok ifade edemiyorum.. Allah bir daha yaşatmasın." ifadelerini kullandı.

'Asrın felaketi'nde kullanılan araç ve malzemeler sergilendi! Şanlıurfa’da enkazdan çıktı arama kurtarma gönüllüsü oldu

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.