Beyazgül vizyon projelerini tanıttı

AK Parti’nin Şanlıurfa’da yeniden aday gösterdiği Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, 31 Mart seçimleri kapsamında, 5 yıl içinde kente kazandırmayı planladığı projelerini kamuoyu ile paylaştı. Beyazgül, Urfaray banliyö sistemi, yeni üniversite, kültür ve kongre merkezi, yeni otogar, millet kütüphanesi, kentsel dönüşüm, ulaşım yatırımları, parklar, müzeler ve daha fazlasını içeren çok sayıda yeni projeyle Şanlıurfa'yı modern ve müreffeh bir şehir haline getirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Beyazgül vizyon projelerini tanıttı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa'da 5 yıllık görev süresinde yaptığı hizmetleri ve gelecek 5 yılda yapılacak büyükşehir projelerini kamuoyu ile paylaştı.

Mehmet Akif İnan Konferans Salonu'nda düzenlenen "Türkiye Yüzyılı Şanlıurfa Vizyonu Proje Tanıtım Toplantısı"na TBMM Başkan Vekili ve Şanlıurfa Milletvekili Bekir Bozdağ, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Ali İhsan Delioğlu, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda partili katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, ardından projelerin tanıtım videosunun izlenmesiyle sürdü. Daha sonra kürsüye çıkan Beyazgül, uzun süren bir konuşma yaptı. 

BEYAZGÜL: BİZİM YAPTIĞIMIZ İŞLERİ İSTANBUL BELEDİYESİ BİLE YAPMIYOR

Şanlıurfa’ya kazandırdıkları projeleri anlatmaya vakit yetmeyeceğini vurgulayan Beyazgül, “Halkımızın her talebi bizim projemiz olacak. Belediyemizin bütün refah ve kaynakları halkımıza dönecek. Burada 950 araç aldık. 200 şehir içi otobüsü aldık. Bizden başka araç filosu olan var mı? Yok. Bizim yaptığımız işleri İstanbul Belediyesi bile yapmıyor. Yapmadığımız bir iş bırakmadık. Yine birlikte devam edip çok güzel işleri başaracağız. Bunlar sizin eseriniz. Şanlıurfa’mızın duası, bereketi… Sizler bize yetkiyi verdiniz, bizler yola çıktık. Şanlıurfa’nın bütün belediye başkanlarımız ile yine çok güzel işlere imza atacağız inşallah” dedi.

“TUGAYIN TAŞINMASI YÖNELİK ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI”

Başkan Beyazgül, gelecek 5 yılda yapacağı projeleri şöyle anlattı: 

“Şehrimizi, Urfaray sistemi ile buluşturacağız. 2025 yılında inşaat ihalesi yapacağız. Yolumuza devam edeceğiz. Tugayın taşınması yönelik çalışmalar tamamlandı. Mutabakat sağlandı. Yeni yerine taşmasını sağlayacağız. Enerji ihtiyacını karşılamak için yeni güneş enerji santrali kazandırılacak. Kırsalında ihtiyaçları bitmiş olacak. Şehrimize rüzgar enerji sistemi kazandırıyoruz. İlk denemesini yaptık hamdolsun, Urfa’da böyle bir rüzgar da var. İnşallah bunu da şehrimize kazandıracağız.” 

“ŞEHRİMİZİ YENİ OTOGARINA KAVUŞTURACAĞIZ”

Zeynel Abidin Beyazgül, kentin tapu sorunları çözmeye devam edeceklerini belirterek, şunları kaydetti: 

“Kentin muhtelif alanlarında mülkiyet ve tapu sorununu çözmeye devam ediyoruz. Şimdiye kadar 2 bin 500 tapu dağıttık. Bundan böyle önümüzdeki 5 yıl içerisinde her bir yerin tapusunu almak için özel birimlerimiz çalışmaya devam edecek. Tapusunu almayan kimse kalmaması için canla başla çalışacağız. Tapu sorununu çözeceğiz. Bu aynı zamanda kentsel dönüşümü de sağlayacak. Yeni üniversitemizin kurulması için gereken desteği vereceğiz.  Kültür ve kongre merkezini şehrimize kazandıracağız. Şehrimizi yeni otogarına kavuşturacağız. Şanlıurfa merkezde millet kütüphanesi yapacağız. Karakoyun 1. etapta 374 konutun temelli atıyoruz. Kamulaştırmalarımız tamamlandı. Çok yakın bir sürede burada kentsel dönüşüm sağlamış olacağız. İlk defa Şanlıurfa’da büyükşehir belediyesi kentsel dönüşüm yapmış oluyor. Amacımız Şanlıurfa’daki yaşayan bütün ailelerin, kutu gibi tertemiz pırıl pırıl evlerde taşınmasıdır.”

“ŞEHİRDE DAMAR TIKANIKLIĞI BIRAKMAYACAĞIZ”

Ulaşımda güçlü bir belediye olduklarını burgulayan Beyazgül, ulaşım hizmetleriyle de ilgili şunları söyledi: 

“Ulaşımda yaptıklarımızı sayısı yok. Ulaşımda çok güçlü bir belediyeyiz. Bazısı derki asfaltı serdim yol açtım. Biz ne yaptık… sadece turizm yolunda 476 yapı kamulaştırarak yol açtık. Her baba yiğidin harcı değil bu. Urfa’ya hem güzellik katıyoruz hem de hizmet yapıyoruz. Bu dönem 200 yeni otobüs aldık. Yine 200 yeni, otobüs alıyoruz. Trambüs kördüğüme dönmüştü. Kimse çözemez diyordu. Ama biz çözdük. Şehirde damar tıkanıklığı bırakmayacağız. Şehir hayat bulacak.” 

“KARAKOYUN DERESİNDE KAMULAŞTIRMA YAPMAMIŞ OLSAYDIK…”

Karakoyun Mahallesindeki kamulaştırma çalışmalarına da değinen Beyazgül, “Eğer bu selde biz Karakoyun Mahallesinde kamulaştırma yapmamış olsaydık, eğer oradaki evleri kamulaştırıpta parka çevirmemiş olsaydık, oradaki muhtarımızın deyimiyle hayatını kaybedenlerin sayısını bilemezdik. Bu bizim öngörümüzdü. Çok şükür başardık bunu” diye konuştu. 

Tarım alanlarının korunması için alternatif yeni alanlar da inşa edeceklerini ifade eden Beyazgül, “Çevre ve şehircilik bakanı ile mutabakata vardık. Ovadaki yapılaşmayı azaltmak için veya tamamen sıfırlamak için hemen yanı başındaki dağı aldık. İsteyene gelecek 500 metre bir alan vereceğiz. Belli bir fiyat üzerine anlaşacağız. Ve ovadaki yapılaşmanın inşallah sonuna gelmiş olacağız.  Ovadaki yapılaşmanın yanlış olduğunu biliyoruz ve artık böyle bir şey olmayacak, bunu bitiriyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Zeynel Abidin Beyazgül, Şabut Balığı üretim tesisi kuracaklarını belirterek, “Hem şabut balığını tanıtacağız hem satacağız, hem de istihdam oluşturacağız. Urfa'da her yere doğal gaz gelecek. TBMM Başkanvekili ve Şanlıurfa Milletvekili Bekir Bozdağ’dan söz alıyorum buradan. Urfa'da doğal gazsız yer, mahalle kalmayacak” dedi.

Beyazgül’ün ardından Bekir Bozdağ’ın konuşması sonrası Delioğlu, ilçe belediye başkanlarının da aralarında bulunduğu isimler sahneye çıkarak birlikte poz verdi.

Beyazgül vizyon projelerini tanıttı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.