HÜDA PAR’dan ilginç bir eylem daha! Kefenden sonra şimdi de tabutlu eylem!

Yapımı adeta yılan hikâyesine dönen “Suruç Ölüm Yolu” için defalarca farkındalık eylemleri düzenleyen HÜDA PAR İl Başkanlığı, söz konusu yolun bir an önce yapılması bu sefer tabutlu eylem yaptı.

HÜDA PAR’dan ilginç bir eylem daha! Kefenden sonra şimdi de tabutlu eylem!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Yapımı adeta yılan hikâyesine dönen “Suruç Ölüm Yolu” için defalarca farkındalık eylemleri düzenleyen HÜDA PAR İl Başkanlığı, söz konusu yolun bir an önce yapılması bu sefer tabutlu eylem yaptı.

 ‘Suruç Ölüm Yolu’nun yapılması için ilginç eylemler yapılmaya devam ediliyor.

HÜDA PAR Şanlıurfa il Başkanlığı tarafından defalarca tüm Türkiye’nin gündemine giren ilginç eylemlerle gündeme gelen yol, yine ilginç bir eyleme sahne oldu.

Hatırlanacağı gibi geçtiğimiz günlerde söz konusu yolda yaşanan bir kaza alanında açıklama yapan HÜDA PAR Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Emin Özaslan, yol çalışmasına başlanması için milletvekillerine bir hafta mühlet vermişti.

Verilen mühletin sona ermesinin ardından, daha önceleri kefenli ve taziye çadırlı eylem yapan HÜDA PAR İl Başkanlığı tarafından, söz konusu yolda bu sefer tabutlu eylem düzenlendi. 

Sanayi Organize Bölgesinin çıkışında boş bir alanda yapılan eylemde, yana yana 14 tabut dizilerek farkındalık oluşturulmaya çalışıldı.

Yoldan geçen araçların korna çalarak destek verdiği eyleme, parti üyeleri ve bu yolda yaşanan kazalarda hayatını kaybeden vatandaşlar da ellerinde dövizler taşıyarak katılım gösterdi.

Eylemde HÜDA PAR Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Emin Özaslan ile HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Faruk Polat, birer açıklama yaparak yolun bir an önce yapılması çağrısında bulundu.

Söz konusu yolun ihalesinin yapılmasına rağmen çalışma başlatılmadığına dikkat çeken HÜDA PAR Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Emin Özaslan "Burası Suruç ölüm yolu. Bu yol sürekli çocukları yetim bırakıyor. Tabii bütün yetkililer de maalesef umursamaz davranmaya devam ediyor. Bu yol sürekli can almaya devam ediyor. HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığı tarafından daha önce bu yolda çok farklı farkındalık çalışmaları yapılmıştı. Bu yolun ihalesi yapıldı, sözleşmesi imzalandı fakat Şanlıurfa'nın özellikle iktidar milletvekilleri başta olmak üzere 14 vekil bu işin takipçisi olmadığı için ihalesi yapılmış ama bir türlü maalesef çalışma başlatılmamış olan yol burası" diye konuştu.

BİR MEMLEKETİN VEKİLLERİ BU KADAR MI DUYARSIZ OLUR?

Yol yapılana kadar farkındalık çalışmasına devam edeceklerini ifade eden Özaslan, sözlerine şöyle devam etti:

"Biz de tekrar Türkiye gündemine taşımak için Şanlıurfa İl Başkanlığı tarafından başlatılan yeni bir farkındalık çalışmasıyla karşınızdayız; tabutlu farkındalık çalışması. Türkiye kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz ve kamuoyundan da çok ciddi destek bekliyoruz. Bu yol her gün ama her gün kazaların yaşandığı ve çocukların yetim kaldığı yol. Hangi devirde, hangi zamanda yaşıyoruz? Bir memleketin vekilleri bu kadar mı duyarsız olur? Sürekli kazalar oluyor ama hiç kimse maalesef duymuyor, oralı olmuyor. Biz de diyoruz ki; bu yol yapılana kadar farkındalık çalışmaları devam edecek. Biz sürekli Urfa halkı olarak hep beraber sürekli çalışmaları gündeme taşıyacağız. Bir an önce de bu yolun yapılması için bütün sürecin takipçisi olacağız. Buraya gelen destek veren bütün kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Yoldan geçip bize destek veren bütün sürücülere de ayrıca teşekkür ediyoruz. Tabutlu farkındalık çalışması saat 15.00'a kadar devam edecek. 15.00'daki son açıklamayla bu çalışma sona erecek" dedi.

ULAŞTIRMA BAKANIMIZ URFA'DA OLMASINA RAĞMEN BU KONUYLA ALAKALI KAMUOYUNA SAĞLIKLI BİR BİLGİ VERMEDİ

Geçtiğimiz gün Şanlıurfa’ya gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı’nın bu yol ile ilgili kamuoyuna bir açıklama yapmadığını belirten Polat, "Yine Şanlıurfa İl Başkanlığı olarak bizler Suruç ölüm yolu denilen mıntıkadayız. Malumunuz geçen haftada burada bir kaza gerçekleşmişti ki çok şükür bir can kaybı olmamıştı ama ciddi bir maddi hasara sebebiyet vermişti. Bizler HÜDA PAR İl Başkanlığı olarak buraya geldik, incelemelerde bulunduk. Kaza geçiren oradaki arkadaşlara geçmiş olsun dileklerimizi bildirdik ama bu kaza ilk değildi. Orada da bir çağrıda bulunmuştuk. Yetkililere 1 hafta süre vermiştik. Şu an bu haftanın süresinin bittiği yerdeyiz. Hatta bu hafta içerisinde bile dün itibariyle yine burada bir kaza gerçekleşti. Bu ilk değildi, son değildi. Kazalar yıllardır burada devam ediyor. Buranın, Suruç ölüm yolunun isminin bile yetkililer tarafından duyulması, kendilerince zül kabul edilmesi gerekirken yetkililer hala bu saatte kamuoyuna yönelik ciddi sağlıklı bir açıklamada bulunmadı. Geçen hafta itibariyle yapmış olduğumuz açıklamalar sosyal medyada duyulmasına rağmen, tüm yetkililer tarafından duyulmasına rağmen hatta Ulaştırma Bakanımız Urfa'da olmasına rağmen bu konuyla alakalı kamuoyunu sağlıklı bir şekilde, ciddi bir şekilde kamuoyuna açıklayacak bir bilgi vermedi" dedi.

BU YOLUN İSMİ ÖLÜM YOLU DEĞİL; HAYAT YOLU OLSUN

HÜDA PAR olarak bu yolun yapılması için çeşitli farkındalık eylemleri yaptıklarını anlatan Polat, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bizler HÜDA PAR İl Başkanlığı olarak bu Suruç ölüm yolu, hayat yoluna dönüşmediği müddetçe bizler farklı farkındalık oluşturacak etkinlikler yapacağız. Tekrar buradan yetkililere sesleniyoruz. Sizler ara ara buranın ihalelerinin yapıldığını söylediniz, medyalara bunu yansıtmaya çalıştınız ama bizler tekrar şunu söylüyoruz; eğer gerçekten devletin bir bütçesi yoksa bizler buradan size söz veriyoruz ki gerekirse il müftüsüyle, ilçe müftüsüyle görüşeceğiz. Gerekirse cami imamlarımızla görüşeceğiz. Gerekirse bu duyarlı halkın kesimleriyle görüşeceğiz ve şöyle bir çağrıda bulunacağız; eğer bir bütçeniz yoksa bizler cuma günleri nasıl ki cuma hutbelerinden sonra para topluyorsak bu yol için de para toplayacağız. Bu duyarlı halktan para toplayacağız, yeter ki bu yol yapılsın. İş makinanız yok diyorsanız, iş makinasını da bulalım. Yeter ki ölen canlar bizim canlarımız olmasın. Bu yolun ismi ölüm yolu değil hayat yolu olsun" dedi.

HÜDA PAR’dan ilginç bir eylem daha! Kefenden sonra şimdi de tabutlu eylem!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.