Kuyumcular sıkıntıda! Şanlıurfa’da altın alacaklar eli boş dönebilir

ÖZEL HABER | Son dönemde altın fiyatları her ne kadar artsa da talebinde azalma olmadığından bulunamıyor. Rekor seviyede artan fiyatlar ve çeyrek ile cumhuriyet altını gibi sarrafiye ürünlerindeki darphanenin yetersiz üretimi, piyasada ciddi bir altın krizi yaşanmasına sebep oldu. Şanlıurfa’da kuyumcu esnafı, gram ve çeyrek altın bulmakta zorlanırken, piyasada ciddi bir altın krizi olduğuna dikkat çekti.

Kuyumcular sıkıntıda! Şanlıurfa’da altın alacaklar eli boş dönebilir

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ŞANLIURFA - Çeyrek ve cumhuriyet altın denilen sarrafiye ürünlerini hem fiyat artışından hem darphanenin yetersiz üretiminden dolayı esnaf bulmakta güçlük çekiyor. Çeyrek, gram ve yarım altın gibi ürünlerde ciddi oranda azalma söz konusu.

Şanlıurfa’da da kuyumcular satacak çeyrek ve cumhuriyet altın bulamadıklarını söylüyor. Genel olarak piyasalardaki yükselmeye işaret eden kuyumcular, darphanenin altına olan üretim talebini karşılamadığını belirtiyor. 

DEMİR: CİDDİ MANADA ALTIN SIKINTISI VAR

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesi Sarayönü Caddesinde kuyumculuk yapan Ali Demir, Gazete İpekyol’a, ciddi bir altın krizi yaşandığını söyledi. 

“Piyasada ciddi manada yarım, çeyrek ve cumhuriyet altını sıkıntısı var” diyen Demir, şunları ifade etti:

“Yarım, çeyrek ve cumhuriyet altın esnafta şu anda olmadığı gibi satışı da az. Altının ciddi yükselmesi, halk da bu talep karşısında altını genelde yastık altına koyuyor. Bu yüzden piyasada altın sıkıntısı yaşanıyor.” 

“ANTEP BASKISI GİBİ AYARI DÜŞÜK ALTINA DİKKAT”

Güvenilir kuyumculardan alışveriş yapmaları konusunda vatandaşlara uyarılarda bulunan Demir, "Çeyrek, yarım ve cumhuriyet altına talep karşısında halkımızın daha temkinli olmasını öneriyorum. Antep baskısı dediğimiz ayarı, milimi düşük olanlardan almamalarını tavsiye ediyoruz. Daha güvendikleri kuyumculardan, onlardan alırlarsa daha sağlıklı olur. Hem kendilerini mağdur etmemiş olurlar hem de diğer esnafı mağdur etmemiş olurlar" dedi. 

Demir yatırımcılar için de "Altının seçimlerden sonra yükselmesini bekliyoruz. Yıl sonuna doğru zirve yapacağını düşünüyoruz" tavsiyesinde bulundu. 

KAYA: DARPHANEDEN GELEN ALTIN HEMEN TÜKENİYOR

Kuyumcu Abdurrahman Kaya da altın bulamama konusunda benzer endişeleri paylaştı. Kaya, altın fiyatlarının yükseldiği ve piyasada sarrafiye altınlarının eksikliğinden kaynaklanan durgunluk yaşandığına dikkati çekti.

Kaya, darphaneden gelen altınların haftada bir geldiğini ancak hemen tükendiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Gram altın ve çeyrek altın fiyatları şu an yükselişte. Bu yükseliş nedeniyle altında durgunluk var. Piyasada şu anda 2'nci baskı altın olduğundan dolayı altın bulmakta millet zorlanıyor. Çeyrek altın, yarım altın şu an piyasada yok. Ancak, devlet basımı darphaneden altın gelirse bu sorun giderilir. Ama o da haftada 1 geliyor. O da geldiği gibi tükeniyor. Biz de sorun yaşıyoruz. Müşteriye ‘yok’ diyoruz. Toptancıyı arıyoruz, onlar da elimizde ‘yok’ diyor.” 

“ALTININ DAHA DA YÜKSELECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM”

Kaya, yatırımcılara şu an altın almalarını tavsiye ederek şunları ekledi: 

"Altın şu anda uygun. Diğer ürünlere göre de bizce ucuz. Ben daha da yükseleceğini düşünüyorum. Altın en iyi yatırım araçlarından."

 

YENİ TARİHLİ İLE ESKİ TARİHLİ ARASINDA FİYAT FARKI KALMADI

Öte yandan kuyumcular, yeni tarihli altının fiyatı ile eski tarihsinin fiyatı arasında pek fark kalmadığına dikkati çekti. Daha önceden, yeni tarihli çeyrek altın fiyatı ile bir önceki aylarda basılmış olan altının arasında 30-40 TL fark olurdu. Esnaf şimdi bu farkın kapandığını kaydetti. 

Kuyumcular sıkıntıda! Şanlıurfa’da altın alacaklar eli boş dönebilir

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.