Fiyatlar uçtu! Şanlıurfalılar Ramazan ayında lezzete hasret kalacak

ÖZEL HABER | Şanlıurfa’da Ramazan ayı yaklaştıkça semt pazarındaki sebze ve meyve fiyatları artmaya başladı. Kentte özellikle sofraların vazgeçilmezi isotta yaşanan fahiş fiyat artışı dikkat çekiyor. Ramazan hazırlığı için pazara giden vatandaşlar alışveriş torbalarını doldurmakta güçlük çekiyor. İşte güncel pazar fiyatları…

Fiyatlar uçtu!  Şanlıurfalılar Ramazan ayında lezzete hasret kalacak

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ŞANLIURFA – Ramazan ayının başlamasına çok kısa bir süre kaldı. Ancak Şanlıurfa’da pazarda beklenilen hareketlilik pek yok. Çünkü pazara gidenlerin evdeki hesabı çarşıya uymadı. Zivre yapan hayat pahalılığı, Ramazan öncesi yapılacak alışveriş sepetini de vurdu. 

Şanlıurfa’da semt pazarında satılan sebze ve meyvelerin fiyatları adeta cep yakıyor. Domates ve salatalığın en ucuzu 30 TL. Urfalıların vazgeçilmezleri olan patlıcanın kilosu 75, isot ise 120 TL'ye kadar yükselmiş durumda. Özellikle isot fiyatlarında yaşanan artış dikkat çekerken, birçok vatandaş, alım gücünün yetmemesi nedeniyle pazardan ya eli boş dönüyor ya da istediği kadar alamıyor. 

Vatandaşlar artan fiyatlardan şikâyetçi olurken, pazarcılar ise fiyatların pahalılığından dolayı satışlarının azalmasından yakındı.

Haliliye ilçesine bağlı Bahçelievler Mahallesinde kurulan pazarda çok fazla hareketlilik yok 

Gazete İpekyol’a pazardaki durumu değerlendiren pazar esnafı, fiyatların yüksek olduğunu ve vatandaşların alım gücünün düştüğünü dile getiriyor. 

GÜZEL: FİYATLAR DAHA DA YÜKSELİR

Pazar esnafından Muharrem Güzel, Ramazan ayında tezgahtaki fiyatların daha da artabileceğini söyledi. Güzel, “Fiyatlar yüksek. Vatandaşın alım gücü yok. Ramazan öncesi görüyorsunuz pazarda hareketlilik yok. Ramazan’da fiyatların daha da yükseleceğini düşünüyorum. Vatandaş Ramazan alışverişini yapar ama eskisi gibi değil” dedi.

“PATLICAN VE BİBER PAHALI HERKES KOLAY KOLAY ALAMIYOR”

Özellikle biber ve patlıcan fiyatlarında yaşanan artışa dikkati çeken Güzel, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Domatesin en ucuzu 20, salatalık 20, patlıcan 70, biber 120 TL. Özellikle patlıcan ve biber pahalı, herkes kolay kolay alamıyor. Fakiri biberin yanından geçemiyor. Ramazan’a kadar fiyatlar nasıl olur kestiremiyoruz. Eskisi gibi Ramazan alışverişi de yok. Görüyorsunuz pazarda kimse yok.”

“KIŞ ÜRÜNLERİNDE DÜŞÜŞ VAR”

Kış ürünlerindeki düşüşe de dikkat çeken Güzel, “Fiyat artışının en çok olduğu ürünler, sera ürünleri. Masraf artınca fiyatlar da doğal olarak artıyor. Fakat kış ürünleri diyebildiğimiz portakal, mandalina gibi meyvelerde bir fiyat düşüşünden bahsedebiliriz. Bugün narenciye grubunun ortalama kilogram fiyatı 10 TL“ şeklinde konuştu.

BEZUĞ: PAZAR ŞU ANDA ATEŞ PAHASI

Pazarda yumurta satan Eyyüp Bezuğ, fiyatların yüksek olduğunu belirtti. 

En uygun ürünün yumurta olduğunu belirten Bezuğ, şöyle konuştu:

“Pazar şu anda ateş pahası, pazarda ucuz olan şey yumurta fiyatları 120 TL’den 90 TL’ye düştü. Ama yine vatandaş alamıyor. Alan çok kimse yok. Eskisi gibi yoğunluk yok. Bu saat olmuş hala pazarda kimse yok. Yumurta fiyatı ucuz, jumbo 100 TL, büyük boy 90, orta boy 80 TL ve gezen yumurta 120 TL, 110 TL’ye de var.”

“YARINI GÖREMİYORUZ”

Pazarda Ramazan öncesi hareketlilik olmadığını ifade eden Bezuğ, fiyatlardaki belirsizliğe vurgu yaptı. 

“Eskiden olsaydı derdim, Ramazan yaklaşıyor yükselme olur, bu olur, şu olur… Şu anda yarını göremiyoruz. Bir belirsizlik hakim. Biber olmuş 120 TL, patlıcan 70 TL. Ramazan’da ne olacağı belirsiz yani.  Ramazan öncesi pazarda hareketlilik yok. Eskisi gibi yoğunluk yok.”

VATANDAŞ: PAZAR ARABAMIZ, BUZDOLABIMIZ DOLMUYOR”

Vatandaşlar da fiyatlardan oldukça şikayetçi. İsmini vermek istemeyen bir vatandaş, "Her hafta sebze ve meyve fiyatları artıyor. 2-3 kilo aldığımız domatesi artık 1’er kilo almaya başladık. Patlıcan ve biberin bu kadar pahalı olduğu bir dönem daha hatırlamıyorum. Biberin başkenti Şanlıurfa’da 120-130 liraya biber satıldığını hiç gördünüz mü? Pazar arabamız, buzdolabımız dolmuyor. Sadece 3 poşet alışveriş yaptım, tam 250 lira harcadım. Razaman’a az kaldı ne olacak milletin hali" dedi.

Ramazan öncesi pazarda en ucuz bazı ürünlerin fiyatı şu şekilde:

Mandalina, portakal: 10 TL

Elma: 17,5 TL

Çilek: 60 TL

Yumurta: 80-120 TL

Domates: 25 TL

Salatalık: 25 TL

Biber: 85-120 TL

Kabak: 15 TL

Yeşil biber: 75 TL

Havuç: 8 TL

Patlıcan: 70 TL

Lahana: 10 TL

Limon: 10 TL

Turp: 15 TL

 

Fiyatlar uçtu! Şanlıurfalılar Ramazan ayında lezzete hasret kalacak

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.