Şanlıurfa'da asayiş ve güvenlik toplantısı!

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, kentte jandarma ve polis ekipleri tarafından yapılan güvenlik ve asayiş çalışmalarına ilişkin bilgilendirme toplantısı yaptı. Toplantıda konuşan Şıldak, asayiş ve uyuşturucu suçlarına karşı halkın bilinçli olması gerektiğini aktardı.

Şanlıurfa'da asayiş ve güvenlik toplantısı!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, “Asayiş ve Güvenlik Basın Bilgilendirme” toplantısı düzenledi.

Toplantıya İl Emniyet Müdürü Erdem Bildirici ve Tuğgeneral Mücahit Avkıran da katıldı. 

Vali Şıldak, güvenlik ve asayiş konusunda ekiplerce yürütülen çalışmalara ilişkin bilgilendirme yaptı.

Vali Şıldak, toplantıda yaptığı konuşmada, halkın asayiş ve uyuşturucu suçlarına karşı bilinçli olması gerektiğini vurguladı.

Vali Hasan Şıldak’ın toplantısından satır başlıkları şöyle:

KASTEN ADAM ÖLDÜRME

“Kasten adam öldürme suçlarında bir önceki yılın ilk iki ayına göre büyük bir iyileşme var. Vaka sayıları yüzde 54’lük bir düşüş yaşayarak 13’ten 6’ya düştü. Son 7 aylık periyotta ise yüzde 9’luk bir düşüş görünüyor. 44 olan kasten adam öldürme sayısı bu süreçte 40’a düşmüş durumda. 

 

HIRSIZLIK 

Hırsızlık olaylarında bir önceki ayın ilk iki ayına göre bakacak olursak, evden hırsızlık olaylarında yüzde 21, işyerinde yapılan hırsızlık olaylarında yüzde 36, oto hırsızlık olaylarında ise yüzde 11 gibi düşüşler kaydedildiğini görmekteyiz. 

Faili meçhul hırsızlık olaylarında ise iyileşme olduğunu görüyoruz. İki aylık periyotta yüzde 5, 7 aylık periyotta ise yüzde 15’lik bir iyileşme söz konusu. 

 

ARANAN ŞAHISLAR 

İçişleri bakanlığımızın yakından takip ettiği ve bizimde üzerinde önemle durduğumuz bir başka konu, aranan kişilerin yakalanması konusu. Suç işleyen kişiler bazen firari olarak kalabilir. Suç işleyen kişilerin sokaklarda ve caddelerde bizim aramızda kalmasını istemiyoruz. Hapis cezası bulunanlara yönelik yapılan çalışmalarda son iki ayda yüzde 74, son 7 ayda ise yüzde 34’lük bir iyileşme söz konusu. Geçtiğimiz ocak ve şubat aylarında haklarında hapis cezası bulunan 827 kişi yakalandı. 

Hakkında arama kararı bulunan kişilerde ise iki aylık periyotta yüzde 94, 7 aylık periyotta yüzde 43’lük bir iyileşme sağlanmış durumda. bu kapsamda son iki ayda 2 bin 26 kişi yakalandı. 

 

DOLANDIRICILAR 

Dolandırıcılık suçlarına baktığımız zaman iki aylık süreçte hakkında işlem yapılan kişi sayısında yüzde 50’lik bir artış görünürken tutuklanan kişi sayısında ise yüzde binin üzerinde bir artış görünüyor. Geçen yılın ilk iki ayında sadece 3 kişi tutuklanırken bu yılın ilk iki ayında 37 kişi tutuklandı.  Son 7 ayda ise 76 kişi yakalanmıştır. Bu da yüzde yüzlük bir artış olduğunu gösteriyor. 

 

UYUŞTURUCU 

Bizim en çok dikkat ettiğimiz konuların başında gelen uyuşturucu madde konusuna bakacak olursak çok ciddi ilerleme kaydettiğimizi göreceğiz. Skunk diye tabir ettiğimiz uyuşturucu madde bu yılın ilk iki ayında bir önceki yılın ilk iki ayına göre yüzde 23,  son 7 ayda ise yüzde 243’lük oanında artış olduğu görünüyor. Son zamanların en çok zarar veren uyuşturucu maddelerinden biri ise metanfetamin. Bu uyuşturucu madde iki aylık dönemde yüzde 64, 7 aylık dönemde ise yüzde 86’lık bir yükseliş yakalanmış durumda. 

Yine çok zararlı maddelerden biri olan bonzaide, iki aylık dönemde yüzde 29 binik bir artış gösterdi. Son 7 aylık dönemde ise yüzde 728’lik bir artış görünüyor. 

Kokinde yüzde 260, captagonda yüzde 1193, sentetik uyuşturucularda yüzde 151’lik bir artış görünüyor.  Bunların toplamına bakacak olursak, som iki aylık dönemde yüzde 150, son 7 aylık dönemde ise yüzde 250 gibi artış oranları gözlemleniyor. 

Birde bunları satan ve ticaretini yapan torbacılar hakkında bilgi vermek istiyorum.  Ocak ve şubat aylarında 347 kişinin gözaltına alındığını görüyoruz bu da bir önceki yılın ilk iki ayına göre yüzde 56’lık bir artış olduğunu gösteriyor. 7 aylık dönemde ise yüzde 11’lik bir artış var. Tutuklana torbacı sayısında iki aylık dönemde yüzde 46, 7 aylık dönemde ise yüzde 49 artış görünüyor. 

 

TERÖRLE MÜCADELE 

Suriye sınırında bulunan ilimiz için Terörle mücadele konusunda son derece hassas bir uygulama içerisindeyiz. Son 2 aylık süreçte operasyon sayımız yüzde 92 artış göstermiş, son 7 aylık periyotta ise bir önceki 7 aya göre yüzde 45 oranında artış göstermiştir. Yakalanan terör örgütü mensubu sayısında ise 2 aylık süreçte yüzde 29, 7 aylık süreçte yüzde 23’lük bir artış görünüyor. 

 

GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞI 

Sınır ili olmamız sebebiyle göçmen kaçakçılığıyla mücadele konusunda yoğun bir faaliyet içerisindeyiz. Bu kapsamda son 2 ayda operasyon sayımız yüzde 222, 7 aylık dönemde yüzde 117 ve yakalanan organizatör sayımızda yüzde 25 düzeyinde artış görünmekte. Bizim burada asıl hedefimiz, göçmenleri kaçak yollarla ilimize sokan organizatörlerdir. 

Silah kaçakçıları ve organize suç örgütlerine yönelik yapılan operasyon sayılarında da kayda değer bir yükseliş görünüyor”. 

Şanlıurfa'da asayiş ve güvenlik toplantısı!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.