featured

Ya evde yapsan! Evde kolayca hazırlayacağınız bu tarif sofranıza lezzet katacak

Bugün ne pişirsem diye düşünmeyin! Ramazanın son günlerinde son oruçlar açılırken, iftar sofralarında birbirinden lezzetli ve farklı tarifler yer almaya devam ediyor. Gerek çorbası gerek mezesi gerek bin bir zahmetle hazırlanan ana yemekler ile donatılan sofralara her gün bir yeni tarif daha eklenerek ramazan bereketi yaşanıyor. Bugün de yeni bir tarif ile iftar sofralarınızı donatmaya ne dersiniz?

Ya evde yapsan! Evde kolayca hazırlayacağınız bu tarif sofranıza lezzet katacak

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ramazan ayının son günlerine yaklaştığımız bu günlerde, bereketli ramazan sofralarını donatan kimi zaman pratik, kimi zaman ise zaman alan ve zahmetli geleneksel yemeklerle iftar sofraları kuruldu. İşte kurulan bu sofralara bir yeni tarif daha eklemek üzere sizlere sunduğumuz bir tarif daha: Bohça Mantı. Mantı yemeği sayısız çeşidiyle dünyanın birçok yerinde severek tüketilen yemekler arasında yer alır. Ülkemizde de özellikle Kayseri mantısı başta olmak üzere farklı yörelere ait mantı tarifleri sıklıkla yapılmaktadır. Bohça mantı tarifinde de ana malzemeleri hamur ve kıyma olan bu tarifi evde yapmak oldukça kolay. İşte lezzetli ve pratik bohça mantı tarifi...

Bohça Mantı

Hamuru için:

1 yumurta
2 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağından biraz az su

İç harcı için:

200 gram kıyma
1 büyük kuru soğan rendesi
Tuz, karabiber, isot
Bir tutam maydanoz

Üzeri için: 

Bir kase yoğurt
1-2 diş sarımsak rendesi

Sosu için:

1 yemek kaşığı tereyağı 
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 domates rendesi
1 yemek kaşığı domates salçası 
2 çay kaşığı tatlı toz biber, 
Kuru nane, isot

Yapılışı:

Öncelikle iç harcı hazırlamak için soğan rendelenir yada ince ince doğranır. Ardından kıyma, baharatlar ve maydanoz bir kasede iyice karıştırılıp hazırlanır.

Hamuru hazırlamak için yoğurma kabına un, yumurta, tuz ve su alınıp yoğurulur. Hamur, un serili tezgahta açılır. Açılan hamur büyük kareler halinde kesilir. Kesilen her kare hamurun ortasına hazırlanmış olan iç harç eklenir ve katlanır. Daha sonra kaynar suya tuz atılır ve hazırlanan mantılar içine eklenir. Mantılar suya eklendikten sonra kaynayan suda bir süre sonra mantılar suyun üzerine çıkacaktır. Suyun üzerine çıkan mantılar bir kaç dakika daha pişirilir ve tadına baktıktan sonra pişmişse servis tabağına süzülerek alınır. Mantılar servis tabağına alınmadan önce salçalı sos hazırlanır.

Salçalı sosu hazırlamak için tereyağı, sıvıyağ, domates rendesi ve baharatlar karıştırılır ve hafifçe pişirilir. Sos hazır olduktan sonra servis tabağına konulur, mantılar sosun üzerine yerleştirilir. Son olarak tereyağında hafif kavrulan baharatlı sos üzerine eklenir. Yanında bol sarımsaklı yoğurt ile servis edilir. Yemek hazır.

Kaynak: @ayseseymabektas
 

Ya evde yapsan! Evde kolayca hazırlayacağınız bu tarif sofranıza lezzet katacak

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.