"İnsanlar başarısızlığa uğramazlar denemekten vazgeçerler"

Hayatın akışı içerisinde herkesin bir hedefi vardır. Planlı ya da plansız, bilinçli ya da bilmeden hedefler koyarız kendimize. Bu hedeflere doğru ilerlerken yorulduğumuz anlar da olacaktır. Bunu hissetmeye başlarsanız eğer kendinize şunu hatırlatın; hayatınızın dönüm noktası yolunuzdan dönmediğiniz, vazgeçmediğiniz zaman ortaya çıkacaktır.

"İnsanlar başarısızlığa uğramazlar denemekten vazgeçerler"

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gün olur her şeyden vazgeçtiğimiz zamanlar gelir. Dönem dönem bırakırız her şeyi, mücadele etmek istemeyiz. Bu dönemlerde kendi duygularımızı ifade edebilmek için yollar ararız. Kimi daha derin, kimi hoyratça bir tavırla bakmaya başlar hayata. Neticede hayatla olan mücadele, hayata bakış açısı, hayatı yaşama şekli herkes de farklılık gösterir. Yalnızca bunları yaparken incitmemeli, kırmamalı kimseyi. Gelgelelim vazgeçmeye... Elinizdeki tüm seçeneklerin tükendiğini hissettiğiniz anlarda yine de bir bakmak gerek hayata, belki gözünüzden kaçanları fark etmediniz. Ve belki de mesele fark etmemenizde yatıyor. Hedefinize doğru ilerlerken yorulduğunuzu hissetmeye başlarsanız eğer kendinize şunu hatırlatın; hayatınızın dönüm noktası yolunuzdan dönmediğiniz, vazgeçmediğiniz zaman ortaya çıkacaktır.

Hayat seni vazgeçirebilmek için elinden geleni yapacaktır. Yapacaksın olmayacak, bir daha deneyeceksin yine olmadık şeyler çıkacak karşına, her şey başına yıkılır gibi olacak hatta hedefini belki de göremeyecek hale geliceksin. Tam tersini düşünelim şimdi de... Bazen hedefine çok çabuk ulaşabilirsin ancak bu sefer de hedefe çok kolay ulaşıldığı için ne o hedefin bir kıymeti kalır ne de bir şeye ulaşma gayesinin vereceği gayreti bırakır. Emek, en kıymetli hazinendir. Her şeyi farklı ve değerli kılan emeğindir. Hayatına anlam katmak verdiğin hayat mücadelenden ibarettir. Ne kadar emek verdiğin ne kadar mücadele ettiğin üzerinedir sahip oldukların. İşte tam da burada Mevlana der ki; "Asla ümidini kaybetme. Belki de elindeki son anahtar kilidi açacaktır." Yani, doğru anahtarı bulursan kilidi açmak için son bir adım atman yeterli olacaktır. Emeği sabır izler sonrasında... "Her şey vaktini bekler..." der Mevlana. Sabır bir Sufinin tasavvuf yolculuğundaki yoldaşıdır. Şems ise sabrın mânâsını “Sabır sonunu gözlemek, sabırsızlık sonunu göremeyecek kadar kısa görüşlü olmaktır...” diye tarif eder. “Sabretmek öylece oturup beklemek değil, ileri görüşlü olmak demektir. "Dikene bakıp gülü, geceye bakıp gündüzü hayal edebilmektir." der.

Hayal etmekten ve mücadele etmekten vazgeçme... 
 

"İnsanlar başarısızlığa uğramazlar denemekten vazgeçerler"

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.