Şanlıurfa’da atıklar oyuncağa, çevre bilinci yarına taşınıyor

Şanlıurfa’da atıklar oyuncağa, çevre bilinci yarına taşınıyor

Şanlıurfa’da öğrenciler, sıfır atık projesi kapsamında çevre bilinci kazanarak geri dönüşüm ve sıfır atık marketleri hakkında eğitim aldı.

reklam alanı
Şanlıurfa’da atıklar oyuncağa, çevre bilinci yarına taşınıyor

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Haliliye Belediyesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile UNDP (Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı) iş birliğiyle yürütülen ve bölgede bir ilk olma özelliği taşıyan sıfır atık projesini hayata geçirdi. 

İlçe genelinde kurulan sıfır atık marketler ve atık dönüşüm ekipmanları sayesinde atıklar toplanarak geri dönüşüme kazandırılıyor.

Sıfır Atık ve İklim Değişikliği Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen projeye paralel olarak okullarda da geri dönüşüm eğitimleri veriliyor. 

Eğitimlerde öğrencilere geri dönüşümün önemi, atıkların nasıl değerlendirilebileceği ve sıfır atık marketlerinin çalışma prensipleri anlatılıyor.

Alanında uzman çevre mühendisleri ve eğitmenler tarafından verilen dersler, eğitici oyunlar, uygulamalı videolar ve kısa filmlerle desteklenerek çocuklarda sürdürülebilir çevre alışkanlıklarının gelişimi amaçlanıyor. 

Son olarak Şehit Halil İbrahim Yıldırım Anaokulunda gerçekleştirilen etkinlikte minik öğrencilere sıfır atık eğitimi verilerek, çevre bilincinin kalıcı hale gelmesi hedeflendi.

Sıfır Atık ve İklim Değişikliği Müdürlüğü, çevre farkındalığını artırmaya yönelik çalışmalarına devam edeceğini bildirdi.

Şanlıurfa’da atıklar oyuncağa, çevre bilinci yarına taşınıyor

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.