Şanlıurfa’da bazı aileler, kızlarını evlendirirken “süt parası” adı altında damatlardan para talep ediyor. Bu uygulama, toplumun farklı kesimlerinde tepki çekiyor.
Şanlıurfa'da da bir kadın yaptığı paylaşımla bu uygulamaya tepki gösterdi. Genç kadın sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı bir video ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek, bu uygulamaya son verilmesi ve gerekli yasal düzenlemelerin yapılmasını istedi.
“KADIN HAKLARI KOMİSYONU’NA DA SESLENİYORUM LÜTFEN BUNA BİR ÇÖZÜM BULUN”
Kadın Hakları Komisyonu’na da seslendiğini belirten genç kadın, konu ile ilgili yaptırımların uygulanması gerektiğini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:
“Buradan Ankara’ya sesleniyorum. Sayın Cumhurbaşkanım, herkese yasa çıkardınız; peki ya kızlarını ‘süt parası’ adı altında satanlar için? Onlar da bir yasa bekliyor. Bazı aileler kızlarını bir trilyon, bir buçuk trilyona satıyor ve parayı ceplerine koyuyor. Kızlarını bu şekilde gönderdikten sonra damatlar ne yapıyor? Kızı alıp çadıra götürüyorlar. Babasına bir buçuk trilyon veren damadın amacı nedir, babacığım? Bundan sonra bu uygulamaya son verilmesini istiyorum. Videolarını, resimlerini ve isimlerini tek tek size ileteceğim; gerekeni yapacağınızı biliyorum. Kadın Hakları Komisyonu’na da sesleniyorum. Lütfen buna bir çözüm bulun. Kızlarını parayla, ‘süt parası’ adı altında satanların artık böyle bir uygulamaya izin verilmemeli.”

0 Yorum