Yarım asrı aşkın süredir müzikle iç içe yaşayan emekli Osman Ceylan, hem kendi yaşamını hem de Şanlıurfa’nın müzik kültürünü bu yazıhanede yaşatıyor.
Ceylan’ın yazıhanesi, geçmişin müzik kültürünü günümüze taşıyan nadir mekanlardan biri olarak dikkat çekiyor.
Bölge halkı ve gençler, zaman zaman bu küçük müzik dünyasını ziyaret ederek hem eski dönem müziklerini dinliyor hem de Ceylan’la müzik üzerine sohbet ediyor.
Gazeteipekyol.com’a konuşan Osman Ceylan, 1970 yılından bu yana süren müzik yolculuğunu ve bu süreçte edindiği deneyimlerini anlattı.
CEYLAN: HAYATIMIN BÜYÜK BİR BÖLÜMÜNÜ MÜZİKLE GEÇİRDİM
Şanlıurfa’da doğup büyüdüğünü belirten Ceylan, “Sabah geliyorum, akşama kadar burada müzik dinliyorum. Bu şekilde zamanımı değerlendiriyorum. Hayatımın büyük bir bölümünü müzikle geçirdim” dedi.
“BİZİM KUŞAK ESKİ MÜZİKLERE İLGİ GÖSTERİYOR”
Urfa halk müziğine ve dönemin büyük sanatçılarına olan ilgisini de dile getiren Ceylan, “İbrahim Tatlıses, Seyfettin Sucu gibi emektar sanatçılarla oturup müzik üzerine konuştum. Onlardan çok şey öğrendim. 500 kaset var bende. Beş çocuğumu büyütüp okuttum, hepsi evli. Bizim kuşak eski müziklere büyük ilgi gösteriyor” ifadelerini kullandı.
Osman Ceylan, değişen müzik alışkanlıklarına ilişkin ise, “Kaset, CD gibi şeyler artık geride kaldı. Gençler internet ve sosyal medyaya yöneliyor. Biz ise 80’li, 90’lı yılları gördüğümüz için eski müzikleri dinlemeyi seviyoruz. O yılların müziğinde ayrı bir tat ve emek var. Her şarkının bir hikayesi, her melodinin bir ruhu var.” diye konuştu.

0 Yorum