Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 106’ncı yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, Türkiye genelinde olduğu gibi Şanlıurfa’daki okullarda da bayram coşkusu ile birlikte derin bir hüzün yaşandı.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak’ın katılımıyla Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesinde bulunan Prof. Abdülkadir Karahan İlkokulu’nda kutlandı.
23 Nisan etkinliklerine Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak’ın yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Ahmet Aksoy, İl Emniyet Müdürü Atila Aksoy, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, AK Parti İl Başkanı Mehmet İlhami Günbegi, Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Etkinliğin açılışı konuşmasını günün anlam ve önemine hitaben İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu yaptı.
SULTANOĞLU: ÇOCUKLARINIZIN EĞİTİM YOLCULUĞUNDA EN BÜYÜK DESTEKÇİLERİ SİZSİNİZ
Konuşmasında, Kahramanmaraş’ta hayatını kaybeden öğrenci ve öğretmenleri anarak başlayan Sultanoğlu, Şanlıurfa’daki yaralı öğrencileri geçmiş olsun dileklerini ileterek şunları kaydetti:
"Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 106. yıl dönümü ve dünyada çocuklara armağan edilen tek bayram olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz. Bugün sadece bir bayramı kutlamak için değil sarsılmaz bir iradenin köklü bir geçmişin ve parlak bir geleceğin buluşmasına tanıklık etmek için buradayız. Geçtiğimiz hafta Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'ta yaşanan acı olaylar neticesinde Ayla öğretmenimizle 10 öğrencimizi kaybetmiş olmanın derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Öğrencilerini korurken hayatını kaybeden öğretmenimiz Ayla Karaya ve öğrencilerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum. Değerli velilerimiz çocuklarınızın eğitim yolculuğunda en büyük destekçileri sizsiniz. Onlara verdiğiniz ve sevgi ilgi onların güçlü bireyler olarak yetişmesinde en önemli unsurdur. Okullarımız sadece bilgininin görüldüğü yerler değil aynı zamanda güvenin huzurun ve toplumun inşa edildiği yerlerdir. Ne yazık ki geçmişte olduğu gibi bugün de bazı unsurların gençlerimizi ve çocuklarımızı hedef alan onların zihin dünyasından ve değerlerinden uzaklaştıran girişimler olduğunu görüyoruz. Okul çevresinde yaşanan olumsuzluklar sadece bireysel bir hadise değil aynı zamanda dikkatle değerlendirilmesi gereken sosyal ve toplumsal tehlikelerdir.”
ŞILDAK: GÜÇLÜ BİR ÜLKEYİZ, UMUTLU OLACAĞIZ
Kısa bir gösterinin ardından konuşma yapan Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak ise Kahramanmaraş’ta ve Şanlıurfa’da yaşanan olayların ardından, çocukların geleceği için daha güçlü adımlar atılması ve bazı yeni uygulamaların hayata geçirilmesiyle ilgili şunları ifade etti:
“Menfur ve üzücü olayları acı ve kederle yaşadık. Tek tesellimiz can kaybının yaşanmamış olmasıdır. Tüm yaralılarımız iyileşti, şu anda hastanede sadece 3 yaralı bulunmaktadır. Bütün yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Yavrularımızın geleceği için daha güçlü adımlar atılması ve bazı yeni uygulamaların hayata geçirilmesiyle önemli bir sürecin başlangıcı olacaktır. Toplum olarak hepimiz sorumluluk taşıyoruz. Ailelerimiz, çocuklarımızın geleceğe en iyi şekilde hazırlanması için gereken hassasiyeti göstermelidir. Bu olayın topluma verdiği en önemli mesajın da bu olduğunu düşünüyorum. Bu süreci sükûnet ve sağduyu ile atlatacağız. Güçlü bir ülkeyiz, umutlu olacağız. Bugünü de her gün gibi hatırlayacağız.”

0 Yorum