Akar, sosyal medya hesabı aracılığıyla yaptığı paylaşımda, bölgede özellikle Karakoyun Deresi ıslah çalışmalarının tamamlanmamasına dikkat çekerek, “Toprak ve yol kayması geliyorum diyor. Beden dibine giden yol ve dere kenarı ciddi risk altında” ifadelerini kullandı.
Söz konusu alanda hem araç trafiği hem de yaya hareketliliğinin yoğun olduğunu belirten Akar, dere kenarına yapılan araç parkların da tehlikeyi artırdığını dile getirdi.
Toprak kayması durumunda can ve mal güvenliğinin ciddi şekilde tehlikeye girebileceğini ifade eden Akar, ilgili kurumların acilen harekete geçmesi gerektiğini söyledi.
Bölgeyle ilgili olarak Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Eyyübiye Belediyesi, Devlet Su İşleri (DSİ) ve GAP 15. Bölge Müdürlüğüne çağrıda bulunan Akar, Karakoyun Deresi ıslah çalışmalarının bir an önce tamamlanmasının önem taşıdığını kaydetti.
AKAR: TOPRAK KAYACAK, YOL KAYACAK
Akar, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Toprak ve yol kayması geliyorum diyor. Yer Köprübaşı Kule Caddesi Karakoyun kenarı. Beden dibine giden yol. Karakoyun dere ıslahının bir türlü yapılıp bitirilmediği yer. Toprak kayacak, yol kayacak. Yoldan geçen araçlar, kenara ve dere içine park eden araçlarla o çevredeki çoluk çocuk yaya kim varsa can ve mal güvenliği için tehlike arz ediyor. Hangi kurum bilemiyorum ama potansiyel bir tehlike söz konusu.”

0 Yorum