Şanlıurfa uzun zamandır böyle bir yılan görmemişti... O anlar anbean kaydedildi

Şanlıurfa uzun zamandır böyle bir yılan görmemişti... O anlar anbean kaydedildi

Şanlıurfa'da etkisini artıran aşırı sıcaklar, yılanların yerleşim alanlarında daha sık görülmesine neden oluyor. Son olarak Eyyübiye'de bulunan TOKİ Konutları'nda ortaya çıkan beyaz yılan, site sakinleri arasında kısa süreli paniğe neden olurken, o anlar cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Şanlıurfa uzun zamandır böyle bir yılan görmemişti... O anlar anbean kaydedildi

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin en sıcak kentlerinden biri olan Şanlıurfa’da hava sıcaklıklarının 50 derecenin üzerine çıkmasıyla birlikte yılanların görülme sıklığında da artış yaşanıyor.

Bu kapsamda, yüksek sıcaklık ve nem nedeniyle doğal yaşam alanlarından çıkan yılanlar zaman zaman yerleşim bölgelerine yaklaşabiliyor. Batıkent TOKİ Konutları'nda görülen  beyaz yılan da vatandaşlar tarafından fark edilerek cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

Yılanı gören vatandaşlar tedirginlik yaşarken, bazı site sakinleri o anları kayıt altına aldı. Görüntüler kısa sürede sosyal medyada paylaşılırken, vatandaşlar özellikle çocukların güvenliği için ilaçlama ve gerekli önlemlerin artırılmasını talep etti.

Uzmanlar, yaz aylarında aşırı sıcaklar nedeniyle yılanların serin ve su bulunan alanlara yöneldiğini belirterek, bu tür durumlarda vatandaşların yılanlara müdahale etmemesi ve ilgili ekiplerden yardım istemesi gerektiği konusunda uyarıyor.

Öte yandan Şanlıurfa’da nadir görülen beyaz yılanın uzun bir aradan sonra ortaya çıktığı görüldü. 

Şanlıurfa uzun zamandır böyle bir yılan görmemişti... O anlar anbean kaydedildi

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.