Urfa'daki iddialar Meclis’e taşındı

Yeşil Sol Parti Şanlıurfa Milletvekili Dilan Kunt Ayan, Ceylanpınar’da devlet hastanesinde yaşanan doktor yetersizliği ve sağlık hizmetlerinin aksadığı iddialarına ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle Meclis’e soru önergesi verdi.

Urfa'daki iddialar Meclis’e taşındı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeşil Sol Parti Şanlıurfa Milletvekili Dilan Kunt Ayan, Ceylanpınar Devlet Hastanesindeki sorunları TBMM’ye taşıdı. Hastanedeki sağlık personeli yetersizliği ile diğer sorunlara dikkat çeken Ayan, TBMM Başkanlığına soru önergesi sunarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlamasını istedi. 

Ayan'ın, önergesinde Bakan Koca'ya yönelttiği sorular şu şekilde: 

“-2021 yılında faaliyete geçen Ceylanpınar Devlet Hastanesi’nin kamuya maliyeti nedir?

-Devlet hastanesinin yapımı sırasında yapılan harcamalara rağmen bu özelliklere sahip bir hastanenin henüz 3 yıl dolmadan işlevsiz hale geldiği, MR, Tomografi gibi medikal cihazların bulunmadığına dair iddialar doğru mudur, doğruysa sorunların nedeni nedir?

-Ceylanpınar Devlet Hastanesi’ndeki kaç Acil hekimi, kaç uzman hekim ve kaç nitelikli sağlık personeli bulunmaktadır? Hastane bünyesinde faaliyet gösteren poliklinikler hangileridir?

-Ceylanpınar Devlet Hastanesi’nde yeterli sayıda hekim olmamasının nedenleri nelerdir? Bu nedenlere ilişkin Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü ve hastane idaresi tarafından herhangi bir tespit, değerlendirme, sorun belirleme ve çözüm üretme çalışması yapılmış mıdır? Bakanlığınız bu konuda bilgilendirilmiş midir?

-Ceylanpınar Devlet Hastanesi’ne Sağlık Bakanlığı tarafından usulüne uygun ve yeterli sayıda atama yapılmakta mıdır? Yapılmamasının nedenleri nelerdir?

-Ceylanpınar Devlet Hastanesi’nde silsile halinde hekim istifalarının olduğu bilgisi doğru mudur? Bu iddialara ilişkin yerinde gözlem ve inceleme yapılmış mıdır? 

-Eylül ayından itibaren Ceylanpınar Devlet Hastanesi’ndeki polikliniklerin faaliyetlerini durduğu, randevu sistemlerinin kapatıldığı ve hastanede görevli uzman hekimlerin Acil birimine çekildiği iddiaları doğru mudur? Doğru ise bu talimatı kim vermiştir? Bakanlığın bu konuda çözüme yönelik çalışma ve planlamaları var mıdır?

-Ceylanpınar Devlet Hastanesi’nde hastaların sevki için tahsis edilmiş kaç ambulans ve nakil aracı vardır? Ayda ortalama çevre ilçe ve şehir merkezine kaç hasta sevki yapılmaktadır?

-Ceylanpınar gibi hekim sayısının azlığı nedeniyle yerel halkın sağlığa erişemediği ilçelerde Bakanlığın ihtiyaçları karşılamaya yönelik teşvik edici uygulama ve politikaları, atama usulüne ilişkin düzenlemeleri var mıdır? Varsa nelerdir?”.

Urfa'daki iddialar Meclis’e taşındı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.