Urfa’daki DEDAŞ kesintileri Meclis’e taşındı

Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, Urfa’da bu yıl sıcaklığın yüksek seviyelere ulaştığı yaz aylarında elektrik dağıtım şirketi DEDAŞ’ın toplu elektrik kesintisi uygulaması başlattığını ileri sürerek Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın yanıtlaması istemiyle Meclis’e soru önergesi verdi.

Urfa’daki DEDAŞ kesintileri Meclis’e taşındı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, kentte bu yıl özellikle yaz aylarında yaşanan elektrik kesintilerinin ardından Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) ile ilgili Meclis’e soru önergesi verdi. 

Urfa’da bu yıl sıcaklığın yüksek seviyelere ulaştığı yaz aylarında DEDAŞ’ın toplu elektrik kesintisi uygulaması başlattığını ileri süren Öcalan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'ın yanıtlaması istemiyle önergesinde şu soruları sarıladı:

“1- Borcunu ödemeyen mahalle-köy sakinlerinden dolayı bütün mahalle-köyün elektrikleri kesildiği doğru mudur?
2- Daha önce de basına düşen, Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin ( DEDAŞ) tarlalardaki trafoları söktüğü iddiası doğru mudur? Trafoların sökülmesi hukuka uygun mudur?
3- Viranşehir’e bağlı kırsal Başaran, Gögerli, Kaşıklı, Samanlı, Süleymaniye ve Zümrüt mahallelerinde yaklaşık 6 gündür elektrilerin aralıksız bir şekilde kesik olduğu ve elektrik kesintilerinin gerekçesinin ise tarımsal sulama yapanların borçlarından kaynaklandığı belirtilmiştir. Tüm bu köylerin elektrik borcu ne kadardır? Bu borcun ne kadarı tarımsal üretimden kaynaklı elektrik borcudur?
4- Borcunu ödemeyen vatandaş için uygulanan bu yöntemle ,borcunu düzenli ödeyen vatandaşın da mağdur edilmesi uygun mudur?
5- Elektrik kesintisinin bir cezalandırma aracına dönüştürülmesi ve yurttaşların karşı karşıya getirilmesi pahasına adı geçen mahalle ve köylerde yaşayanları toplu olarak cezalandırmaktan kaynaklı ortaya çıkabilecek telafisi mümkün olmayan durumlardan kamu kurumları sorumlu olmayacak mıdır? Bakanlığınızın konu ile ilgili çözümü var mıdır? Nedir?
6- DEDAŞ’ın bu uygulamasıyla suların da kesintiye uğraması nedeniyle, binlerce insan ve hayvanın susuz kalması , bölge halkının içme ve temizlik gereksinimleri için civar köylerden su taşımak zorunda bırakılması kabul edilir ve sürdürülebilir bir yaklaşım
mıdır?”.

Urfa’daki DEDAŞ kesintileri Meclis’e taşındı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.