Cumhurbaşkanı Erdoğan emeklilere beklenen müjdeyi verdi! Peki kimler faydalanabilecek?

Uzun zamandır beklenen 100. Yıl ikramiyesinin müjdesi verildi. Verilen müjdenin ardından bu ikramiyeden kimlerin faydalanacağı merak konusu oldu. Dul, yetim maaşları alanlara da ikramiye yatacak mı? Müjdelenen miktar hesaplara ne zaman yatacak? İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan emeklilere beklenen müjdeyi verdi!  Peki kimler faydalanabilecek?

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti kongresinde yaptığı konuşmada, "Son 21 yıldır enflasyona ezdirmediğimiz işçi, memur ve emeklilerimize inşallah önümüzdeki dönemde yeni müjdeler vermeye devam edeceğiz." sözleriyle emeklilere müjdelerin geleceğini belirtmişti. Kabine toplantısı sonrası emeklileri sevindiren haber geldi. Peki, Cumhuriyet'in 100. yılında sadece bir kez verilecek olan 5 bin liralık ikramiye ne zaman hesaplara yatacak ve hangi emekliler bu ikramiyeden faydalanabilecek?

İKRAMİYE TARİHİ BELLİ OLDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasına göre, 100. yıl ikramiyesi Kasım ayından itibaren emeklilerin hesaplarına yatırılacak. Bu ödeme, sadece bir defaya mahsus olacak ve emeklilerin maddi sıkıntılarını hafifletmeyi hedefliyor.

KİMLER YARARLANACAK?

5 bin liralık ikramiye, yalnızca çalışmayan emeklilerin hesaplarına yatırılacak. Bu kapsamda, esnaf emeklileri, şirket ortağı emekliler ve SGDP ile çalışan emekliler bu ödemeden faydalanamayacaklar. Ancak, dul ve yetimler, hisseleri oranında 1.250 TL, 2.500 TL, 3.750 TL şeklinde ikramiye alacaklar.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan emeklilere beklenen müjdeyi verdi! Peki kimler faydalanabilecek?

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.