Şanlıurfalılara göre boşanmaların nedeni ne? İşte cevaplar

TÜİK verilerine göre Türkiye genelinde olduğu gibi Şanlıurfa'da da boşanma oranları son 20 yılda artmış durumda. 2004 yılında 91 bin olan boşanma sayısı 2023 yılında 171 bine yükseldi. Biz de Gazete İpekyol olarak bu artışın arkasındaki nedenleri Şanlıurfalılara sorduk. İşte Şanlıurfalılara göre boşanma nedenleri…

Şanlıurfalılara göre boşanmaların nedeni ne? İşte cevaplar

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de evlilik oranları düşerken, boşanma oranları artıyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre boşanma oranı 20 yılda yüzde 89 arttı. Türkiye’de 2004'te 91 bin olan boşanma sayısı geçen yıl 171 bine yükseldi.

Türkiye genelinde olduğu gibi Şanlıurfa'da da boşanma oranları artmış durumda. 

Peki, bu artışın arkasındaki nedenler neler? Biz de Gazete İpekyol olarak vatandaşlara “Boşanmalar neden artıyor?” diye sorduk. 

Vatandaşların verdiği cevaplar oldukça çeşitli. Boşanmaların artmasında en önemli etkenler olarak sosyal medya ve ekonomik sorunlar görülüyor. Kimi vatandaşlar ise güvensizliği ve kadınların iş hayatına girerek ekonomik bağımsızlık kazanmasını da sebepler arasında sıralıyor.

Ancak boşanmaların tek bir nedene indirgenmesi mümkün değil. İletişim eksikliği, aile içi şiddet, öfke kontrol problemleri, yozlaşmış aile gelenekleri gibi birçok faktör de boşanma sebepleri arasında yer alabiliyor.

 

Şanlıurfalılara göre boşanmaların nedeni ne? İşte cevaplar

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.