Satışlarda patlama bekleniyor! Şanlıurfa'da klima sezonu erken açıldı

ÖZEL HABER | Türkiye'nin en sıcak illerinin başında gelen Şanlıurfa’da mevsim normallerinin çok üzerinde seyreden sıcaklıklar yüzünden kentteki klima satıcıları sezonu erken açtı. Geçen yıl 18 bin liraya satılan klimaların fiyatı bu yıl 35-40 bin liraya çıktı. Esnaf klima satışlarında bu sezon yükselen fiyatlara rağmen patlama yaşanacağını tahmin ediyor.

Satışlarda patlama bekleniyor! Şanlıurfa'da klima sezonu erken açıldı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin en sıcak illerinin başında gelen Şanlıurfa’da nisan ayında sıcaklık rekor seviyelere ulaşırken termometreler şimdiden 35 derecenin üstüne çıktı. Kentte sıcak hava vatandaşları olumsuz yönde etkiliyor. Bunaltan sıcaklıklara karşı serinlemek isteyen vatandaşlar da klima satıcılarının yolunu tutuyor. 

Klima fiyatları geçen yıla oranla bir hayli artmış durumda. Geçen yıl 18 bin liraya satılan klimaların fiyatı bu yıl 35-40 bin liraya kadar yükseldi. Bu durum vatandaşı zor durumda bırakırken esnaf yüksek fiyatlara rağmen bu sezon satışlarda patlama yaşanacağını düşünüyor.

 Ramazan Tokyavuz

TOKYAVUZ: SATIŞLARDA PATLAMA YAŞANACAK

Gazete İpekyol’a konuşan spot pazarı esnafından Ramazan Tokyavuz, sıcakların şimdiden mevsim normallerinin üzerinde seyretmesinden dolayı satışlarının erken başladığını vurguladı. Haziran sonu temmuz başı gibi yoğunlaşan klima satışlarının şu anda yaşandığını belirten Tokyavuz, iklimlendirme cihazlarındaki KDV oranının yüzde 8'den yüzde 20'ye çıkarılmasının cihaz fiyatlarını artırdığını kaydetti. 

"Geçen yıl en çok klimayı biz sattık. Bu sene de o rekoru tazelemek istiyoruz ama fiyatlar nasıl etkiler bilemiyorum” diyen Tokyavuz, şunları söyledi:

“Geçen yıl 18 bin liraya sattığımız klima bu sene 35-40 bin liraya tekâmül ediyor. Bu da hem bizi hem alacak vatandaşı etkiliyor. Ama yine Şanlıurfa Türkiye’nin en sıcak ili. İlerleyen günlerde satışlarda patlama yaşanacağını düşünüyorum. Şu an için iyi bir rağbet var sıcaklar mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği için. Normalde haziran sonu temmuz başı gibi satış beklerken, şu anda da satışlarımız gayet iyi." 

“EĞER FİYATLAR DÜŞÜRÜLÜRSE BİZ KLİMA FİYATLARINI UYGUNA ÇEKEBİLİRİZ”

Tokyavuz, iklimlendirme cihazlarındaki KDV oranlarının düşürülmesi gerektiğini belirterek, "Halkın taleplerini karşılayabiliyoruz. Her çeşit klima var. Ama fiyat konusunda halkımıza yardımcı olamıyoruz. Devletin KDV oranlarını düşürmesi lazım. Eğer fiyatlar düşürülürse biz klima fiyatlarını uyguna çekebiliriz" dedi.

En düşük klimanın 15 bin liradan başladığını belirten Tokyavuz, temmuz ayında bu rakamın 20-25 bin liraya çıkacağını söyledi. 

Mayıs aylarının başında klimalara zam beklediklerini ifade eden Tokyavuz, vatandaşlara da "Hiçbir zaman klima sezonunu beklemesinler. Yaz aylarından önce gelip alsınlar" önerisinde bulundu.

Satışlarda patlama bekleniyor! Şanlıurfa'da klima sezonu erken açıldı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.