Şanlıurfa'da Palyatif Bakım Merkezi hizmete girdi

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Haliliye ek hizmet binasında Palyatif Bakım Merkezi hizmete girdi.

Şanlıurfa'da Palyatif Bakım Merkezi hizmete girdi

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Palyatif bakım, tıbbi tedaviye cevap vermeyen ciddi bir hastalıkla yaşamak durumunda olan hastaların fiziksel ve psikososyal sorunlarının giderilmesi ve yaşam kalitesinin arttırılması amacıyla uygulanan destekleyici bir bakım.

Merkez sorumlu hekimi Uzman Doktor Berna Kaya, sunulan hizmetler hakkında şunları söyledi:

"Amacımız hastanın altta yatan hastalığını iyileştirmek değil, hastalığın neden olduğu olumsuz etkilerini ortadan kaldırmak. Tedavisi sonlandırılmış ağrı, bulantı, kusma nedeniyle beslenemeyen son evre kanser hastaları ile demans, parkinson, alzheimer, MS ve inme gibi ilerleyici nörolojik hastalıklar sonucu yatağa bağımlı hale gelen hastalar baktığımız hasta grupları arasındadır."

Haliliye ek bina yerleşkesinde 20 yatak kapasite ile multidisipliner bir ekiple hastalara hizmet verildiğini vurgulayan Kaya, şu ifadeleri kullandı:

"Ekibimiz doktor, hemşire, diyetisyen, sosyal hizmetler uzmanı, psikolog ve fizyoterapistten oluşmaktadır. Ağrı palyasyonu, beslenme desteği gereken hastalara beslenme desteği sağlanması, bası yarası olan hastalara yara tedavisi, fizyoterapistler eşliğinde yatak içi basit egzersizler yaptırılması, hasta yakınlarına tüm bakım eğitiminin verilmesi, sunduğumuz hizmetler arasındadır. Ayrıca hasta ve hasta yakınlarının psikolog ve sosyal hizmetler uzmanları tarafından birebir görüşme sağlanarak psikolojik destek almasını sağlanmaktadır. Merkezimizde hasta kabulü, palyatif tedavi ihtiyacı olan hastaların doğrudan servise yönlendirilmesi ile olabileceği gibi hastanede farklı bölümlerde yatan ve palyatif tedavi gereksinimi olan hastaların doktorları aracılığıyla servise nakledilmesi ile olmaktadır."

Palyatif bakımın önemine dikkat çeken Kaya, "Palyatif bakım, hastaların ve ailelerinin yaşam kalitesini artırmada önemli bir rol oynamaktadır. Bu merkezle birlikte Şanlıurfa'da yaşayan hastalarımıza ve ailelerine daha iyi bir hizmet sunmayı hedefliyoruz" dedi.

Şanlıurfa'da Palyatif Bakım Merkezi hizmete girdi

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.