2. el araç satışında yeni düzenleme

Otomobil satışları son 2 yılda yaşanan fahiş fiyat, araç bulunamaması, sıfır araçların stoklanması, aksesuar zorunluluğu, ikinci el fiyatın sıfırdan daha yüksek olması gibi sorunlarla gündemdeydi. Hükümet 2. el araç satışlarında yaşanan sorunlara çözüm getiriyor. Sahte ilanlarla mücadele kapsamında yürürlüğe girecek yönetmelikle ilan siteleri ve bireyler daha fazla sorumluluk taşıyacak. İşte yönetmeliğin yürürlüğe gireceği tarih…

2. el araç satışında yeni düzenleme

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala



Pandemi sonrası tedarik sıkıntısı ve emtia fiyatlarında yükselişle beraber fırsatçıların ana odağı haline gelen otomobil sektöründe dengeler değişiyor. Son dönemde hükümetin kararlılıkla attığı adımlar otomobil piyasasında etkilerini göstermeye başladı.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) 14. Ekonomi Değerlendirme Toplantısı'nda ikinci el otomobil satışlarına ilişkin açıklamada bulundu. 

PİYASAYA NE KADAR SIFIR ARAÇ GİRDİ?

Otomotiv sektöründe çip krizi ve tedarik zinciri sorunlarının ardından piyasada oluşan belirsizlik sürecinin yaz aylarından itibaren ortadan kalktığını ifade eden Bakan Bolat, son iki ay içerisinde de 600 bin aracın piyasaya girdiğini ve şu an piyasada çok fazla araç bulunduğu bilgisini verdi. 

1 KASIM’DA YÖNETMELİK YÜRÜRLÜKTE

Bakan Bolat, özellikle internet üzerinden sahte ilanlar ve kimliklerle yapılan fiyat şişirmelerinin, piyasaların işleyişine olumsuz etki ettiğini kaydederek, bu soruna çözüm getireceklerini söyledi. Ömer Bolat, şunları ifade etti:

“Sahte ilanlara karşı emlak ve otomotivde getirdiğimiz sınırlamalarla bunu engelledik. 1 Kasım'da bu yönetmelik yürürlüğe giriyor. Bundan sonra bu ilanlardan ilan siteleri sorumlu olacak, şahıslar sorumlu olacak.”

SAYILARI 1 MİLYONA DAYANDI

Satılık araç ilan sayısının rekor seviyeye ulaşarak 1 milyona dayandığı belirtiliyor. 

 

2. el araç satışında yeni düzenleme

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.