Emeklinin gözü bu ikramiyede

Emekliye 5 bin TL Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi ödeme tarihlerinin kesinleşmesi merakla bekleniyordu. Peki, emekliye 5 bin lira ne zaman verilecek? İşte beklenen tarih...

5

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9 Ekim Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu. Erdoğan "Emeklilerimizi rahatlatacak yeni bir karar aldık. Emeklilerimize bir defaya mahsus 5 bin lira ödeme yapmayı kararlaştırdık." ifadelerini kullanmıştı... 

EMEKLİ DÖRT GÖZLE BU İKRAMİYEYİ BEKLİYOR

BMM Genel Kurulunda, emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ödenmesini de öngören Konutların Turizm Amaçlı Kiralanmasına ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin birinci bölümünü oluşturan ilk 16 maddesi kabul edildi.

Düzenlemenin içine emekliye bir defaya mahsus yapılacak 5 bin liralık ödeme de eklenmişti. O düzenlemeden SSK, Bağ-kur ve emekli sandığına mensup tüm emekliler faydalanabilecek.

Emekli olup çalışmaya devam edenlere ise ödeme yapılmayacak. 

 

DUL VE YETİMLER ALABİLECEK Mİ?

Dul olup çocuğu olmayanların yüzde 75, dul olup çocuğu olanların yüzde 50, yetim olanların ise yüzde 25 oranında ikramiyeden faydalanması bekleniyor.

Buna göre dul olup çocuğu olmayan kişilere 3750 lira, dul olup çocuğu olan kişilere 2500 lira, yetimlere ise 1250 lira ödeme yapılması bekleniyor.

İŞTE ÖDEME TARİHİ

Ödemelerin 15 Kasım'a kadar yapılması öngörülüyor.