Machu Picchu'nun gizemli kökeni

Machu Picchu, Peru'nun And Dağları'nda bulunan, İnka İmparatorluğu'nun en önemli arkeolojik alanlarından biridir. 1911 yılında Amerikalı kaşif Hiram Bingham tarafından keşfedilen Machu Picchu, günümüzde dünyanın en popüler turistik destinasyonlarından biridir.

Machu Picchu'nun gizemli kökeni

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Machu Picchu, yaklaşık 1440 yılında inşa edilmiş ve 1532 yılında İspanyol fatihleri tarafından fethedildikten sonra terk edilmiştir. Şehrin neden ve kim tarafından inşa edildiği hala tam olarak bilinmemektedir.

İnka İmparatorluğu'nun son dönemleri

Machu Picchu'nun inşa edildiği dönemde, İnka İmparatorluğu'nun son dönemleri yaşanıyordu. İmparatorluk, iç karışıklıklar ve İspanyol işgali ile yüz yüze kalmıştı.

Machu Picchu'nun, İnka İmparatorluğu'nun son döneminde inşa edilmiş olması, şehrin bir sığınak veya üs olarak kullanılmış olabileceğini düşündürmektedir. Şehrin, İspanyol işgali sırasında korunmak isteyen İnkalar tarafından inşa edilmiş olabileceği düşünülmektedir.

Machu Picchu'nun mimarisi

Machu Picchu, İnka mimarisinin en güzel örneklerinden biridir. Şehrin mimarisi, İnkaların gelişmiş astronomi ve mühendislik bilgilerini yansıtmaktadır.

Machu Picchu, taştan yapılmış teraslar, saraylar, tapınaklar ve diğer yapılardan oluşmaktadır. Şehir, And Dağları'nın zirvesinde, yaklaşık 2.430 metre yükseklikte yer almaktadır.

Machu Picchu'nun gizemleri

Machu Picchu'nun inşası ve amacı hakkında hala birçok gizem bulunmaktadır. Şehrin, İnka İmparatorluğu'nun önemli bir dini merkezi veya saray kompleksi olarak kullanılmış olabileceği düşünülmektedir.

Machu Picchu'nun, İnkaların astronomik gözlemleri için bir yer olarak da kullanılmış olabileceği düşünülmektedir. Şehrin, güneş, ay ve yıldızların hareketlerini izlemek için ideal bir konumda yer aldığı düşünülmektedir.

Machu Picchu'nun önemi

Machu Picchu, İnka İmparatorluğu'nun en önemli arkeolojik alanlarından biridir. Şehir, İnka kültürünün ve tarihinin önemli bir hazinesidir.

Machu Picchu, günümüzde dünyanın en popüler turistik destinasyonlarından biridir. Şehir, her yıl milyonlarca ziyaretçiyi ağırlamaktadır.

 

Machu Picchu'nun gizemli kökeni

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.