Türkiye’de 35 şehirden daha büyük Siverek'te il olma yolunda geri sayım başladı

Türkiye'nin en büyük ilçeleri arasında yer alan Siverek’te, il olma yolunda geri sayım başladı. 1926 yılında il statüsünden çıkarılarak ilçe olan Siverek, 97 yıldır il olma mücadelesi veriyor. Yıllardır süren il olma mücadelesinin sonuna yaklaşıldı. İlçenin il olmasına yaklaşan yerel seçimlerde kesin gözüyle bakılıyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz'ün, "Devlet Bahçeli'nin önerisi ve Cumhurbaşkanı'mızın beraber verdiği kararla Türkiye'nin il sayısının 100'e çıkacak" sözleri de bu iddiaları güçlendiriyor.

Türkiye’de 35 şehirden daha büyük  Siverek'te il olma yolunda geri sayım başladı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siverek'in il olması için yıllardır süren mücadelenin sonuna yaklaşıldı.

1926 yılında il statüsünden çıkarılarak ilçe olan Siverek, birçok başbakan ve devlet adamının seçim vaatleri arasında olmasına rağmen 97 yıldır il olmadı.

VAATLER YERİNE GETİRİLMEDİ

İl sözü veren ve vaatlerini yerine getirmeyen birçok eski başbakan ve devlet adamlarını mahkemeye veren, il olmak için her yıl binlerce imza toplayan 300 bin nüfusa dayanan Siverekliler şu ana kadar bir netice alamadı.

İMZA KAMPANYALARI BAŞLATILDI


Yıllardır Siverek’in il olması için mücadele veren ve zaman zaman imza kampanyaları başlatan Siverek'i İl Yapma ve Kalkındırma Derneği (SİVİL-DER) de bugün 34. Yılını kutladı.

Geçtiğimiz aylarda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz’ün,"Devlet Bahçeli’nin önerisi ve Cumhurbaşkanı'mızın beraber verdiği kararla Türkiye’nin il sayısının 100’e çıkacak” sözleri de heyecan yaratmıştı. 

İL OLMA MÜCADELESİNİN SONUNA GELİNDİ

Türkiye'nin en büyük ilçeleri arasında da yer alan Siverek, il olma yolunda geri sayıma başladı. 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde Siverek’in il olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

SİVEREK'İN İL OLMASI İÇİN KRİTERLER NELER?

İl olma kriterleri arasında ilçenin bağlı olduğu ilin merkeze uzaklığı, nüfus büyüklüğü, sosyo-ekonomik koşullar gibi etkenler alıyor.

Siverek, Şanlıurfa merkeze 96 kilometre uzaklıkta bulunuyor. 2022 yılı verilerine göre 267 bin 942 nüfusa sahip olan Siverek, Şanlıurfa'nın en büyük ilçesi konumunda.

Siverek'in il olması durumunda Şanlıurfa'nın 13 ilçesinden biri daha il statüsüne kavuşmuş olacak.

 

Türkiye’de 35 şehirden daha büyük Siverek'te il olma yolunda geri sayım başladı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.