Düşük faizli konut kredisinde şartlar belli oldu! İşte başvuru şartları ve detaylar

İlk kez ev alacaklara düşük faizli konut kredisi kampanyası merak ediliyor. Resmi Gazete'nin 25 Ekim mükerrer sayısında yayımlanan karar ile düşük faizli konut kredisi detayları şekillenmeye başladı. Düşük faizli konut kredisi ne zaman verilecek, başvuru şartları neler? İşte, 15 yıl vadeli 1.20 düşük faizli konut kredisine ilişkin ayrıntılar...

Düşük faizli konut kredisinde şartlar belli oldu! İşte başvuru şartları ve detaylar

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İlk kez ev alacaklara uygun kredi fırsatı sunulacağının açıklanmasının ardından düşük faizli konut başvuru şartları ve tarihleri araştırılmaya başladı. Geçtiğimiz aylarda duyurulan Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında ilk defa konut alacaklara kolaylık sağlanacak. Peki, 1.20 düşük faizli konut kredisi ne zaman çıkacak, başvuruları başladı mı? İşte, konuya dair güncel bilgiler haberimizin devamında...

İLK KEZ KONUT ALACAKLAR İÇİN KREDİ İMKANI 

Habertürk'te yer alan habere göre, kira ve konut fiyat artışlarının enflasyondaki olumsuz etkilerinin giderilmesi için konut arzını artırıcı uygulamalar hayata geçirilecek.

Kamunun uygun koşullarda sağladığı konut kredileri ilk kez konut edinimini destekleyecek, dar ve orta gelirli vatandaşlar için belirli standartlarda ve uygun fiyat aralığında olacak şekilde yeni başlayan projelere yönlendirilecek.

İlk kez konut edinimini destekleyici, dar ve orta gelirli vatandaşlar için belirli standartlarda ve uygun fiyat aralığında konut edinimini kolaylaştırıcı uygulamalara yönelik çalışmalar yapılacak.

BİRDEN FAZLA KONUT SAHİBİ OLANLAR ALABİLECEK Mİ?

Belirli bir sayının üstünde konut sahipliğine yönelik kredi kısıtlaması gibi uygulamalar hayata geçirilecek. Birden fazla konut sahibi olanların konut kredilerine erişimini sınırlayıcı kredi değer oranını azaltan ve kredi risk ağırlıklarını yükselten kararların etkileri takip edilerek ilave önlemler alınacak.

Sosyal Konut Projesi kapsamında 100 bin konut tamamlanacak.

FAİZ ORANI BELLİ OLDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanması beklenilen 1.20 düşük faizli konut kredisine ilişkin çalışmaların tamamlanması bekleniyor.

Çalışmaların tamamlanmasının ardından ilk kez ev alacaklara düşük faizli konut kredisi düzenlemesinin Meclis'te yer alacağı ön görülüyor.

HÜKÜMETTEN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında ilk evini alacakları destekleyeceklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Bu kapsamda katılım Finans ve kalkınma bankacılığı konuları gündeme geldi. Buralarda etkili şekilde yine iyi projelere destek olan, parası olana değil bir sistemi nasıl geliştiririz bunlar konuşuldu. Konut arzı konusunda daha fazla artırma, birinci konut edinimini daha güçlü şekilde teşvik edecek mekanizmalar üzerinde durduk. DPT ve Dünya Bankası ortak çalışma yapmıştı. Tasarruf oranlarını artırıyor. Kamu olarak ilk konut edinimini destekleyici çerçeve içinde hareket edeceğiz" ifadelerini kullandı.

HANGİ KRİTERLER VAR?

Daha önceki kampanyalarda, taşınmazı alacağı şehirde son 1 yılda konut satmamış olmak, hisseli bir konuta sahip olsa dahi hisse oranının yüzde 50'den fazla olmaması gibi kriterler uygulanabilir. Özellikle ilk kez ev alacaklar için belli bir süredir o şehirde bulunma şartı da aranabilir.

VADE 10 YILLA MI SINIRLI?

Daha önceki gerçekleştirilen kampanyalar göz önüne alındığında kredi vadesinin 15 yıl olması bekleniyor. İlk kez ev alacaklar düşük faizli ev kampanyasında 120 ay dışında 15 yıl yani 180 aya kadar bir vadelendirme imkanı sunulabilir.

İLK KEZ EV ALACAKLARA FAİZ ORANI NE KADAR OLACAK?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında ilk kez ev alacaklara düşük faizli kredi imkanı sunulacak. İkinci evine alacak olanlara evin değerinin yüzde 90'ı yerine yüzde 22.5 oranında kredi imkanı sunulurken ilk kez ev alacaklara ise yüzde 1.20 oranında faiz oranı uygulanması bekleniyor.

 

Düşük faizli konut kredisinde şartlar belli oldu! İşte başvuru şartları ve detaylar

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.