Futbolda devrim gibi uygulama! Sarı ve kırmızı karttan sonra turuncu…

Futbolda yeni bir kuralın devreye sokulması gündeme gelmiş durumda.  Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB) ragbi gibi sporlardakine benzer bir uygulamanın turuncu kart yöntemiyle Premier Lig'de kullanılmasını prensipte onayladı.

Futbolda devrim gibi uygulama!  Sarı ve kırmızı karttan sonra turuncu…

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu kuralın uygulanması, oyunda devrim niteliğinde bir değişimi yaratmaya hazırlanıyor. Futbola turuncu kart ile cezalandırma yöntemi çok kısa sürede gelebilir.

Altyapılarda uygulanan ve kapsamı genişletilen turuncu kart uygulaması, oyuncuların 10 dakika kadar kenarda beklemeleri anlamına gelecek. Turuncu kart alan oyuncu, 10 dakikalık sürenin sonunda oyuna dönebilecek. Ancak, bu süre içinde takımının bir gol yerse, oyuncu oyundan tamamen atılacak.

SARI İLE KIRMIZI ARASINDA KALAN POZİSYONLARDA KULLANILACAK

EURO 2020'nin finaliende Giorgio Chiellini'nin Bukayo Saka'nın formasına asılarak durdurduğu ve kritik bir gol şansını engellediği pozisyon, futbol oyun kuralları kapsamında sarı kart ile cezalandırılmıştı. Turuncu kartın kullanım alanlarından birine bu pozisyonu referans olarak göstermek mümkün. Turuncu kartın, sarı kartın karşılamadığı ama oyundan atılma noktasında da değerlendirilemeyecek ihlallere ilişkin kullanılması bekleniyor.

 

Futbolda devrim gibi uygulama! Sarı ve kırmızı karttan sonra turuncu…

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.