Şanlıurfa’da sağlıkta EKİP devri başlıyor

Şanlıurfa’da yeni yılla birlikte sağlık müdürlükleri ve hastanelerde birçok işlemler, artık kâğıt üzerinde değil, dijital olarak yapılacak. Sağlık Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren bütün kurumlara ve personele ilişkin bilgilerin tek çatı altında toplanabilmesini amaçlayan EKİP uygulaması, 1 Ocak’ta hizmete giriyor. EKİP uygulaması, Şanlıurfa’daki sağlık çalışanlarına anlatıldı.

Şanlıurfa’da sağlıkta EKİP devri başlıyor

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Entegre Kurumsal İşlem Platformu ya da kısa ve bilinen adıyla EKİP, sağlık çalışanlarının personel bilgilerinin yönetildiği yeni bir platform. Platform, Sağlık Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren bütün kurumlara ve personele ilişkin bilgilerin tek çatı altında toplanabilmesini amaçlıyor.

Eski adı EBYS olan yeni adı ise DYS olan doküman yönetim sistemi ile doğrudan entegre çalışacak EKİP portalı ile sağlık personelleri isterlerse e-Devlet şifreleri ile isterlerse sağlık e-posta kurumsal mail adresleri ile sisteme giriş yaparak başta yıllık izin, rapor, tayin talebi, eğitim talebi, kısaca özlük işlemlerine ait tüm işlemleri hastaneye gitmeden veya hastane özlük birimine gitmeden online olarak başvuruda bulunabilecek.

Devlet hizmet yükümlülüğü kapsamında istenen talepler, sağlık personellerinin teşvik ve maaş ödemeleri gibi maddi işlemlerinin de EKİP portala entegre edilerek tüm işlemlerin tek bir sistem üzerinde yürütülmesi sağlanacak.

22 Aralık’ta devreye girecek sistemle bir hemşire evinde oturduğu yerden yıllık izin talebinden bulunabilecek. Gün boyu poliklinikte yorulan doktor ekstra idare tarafına gidip izin yazdırmaktan kurtulacak. Talebi alan idareci sistemden izni onaylayabilecek. Bütün bu işlemler internet üzerinden yapılacak

Bu uygulama ile zamandan da tasarruf edilmiş olacak. 

Şanlıurfa’daki sağlık personeline de EKİP uygulaması hakkında bilgilendirmeler devam ediyor. 

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü, EKİP projesinin başarılı bir şekilde devreye alınması için gerekli hazırlıkları yoğun bir şekilde sürdürüyor. 

Tüm sağlık idarecileri ve uygulayıcı birimlerinin katıldığı eğitimler yaklaşım bir aydır devam ediyor. 

Birim bazlı eğitimlerin yanı sıra bireysel eğitimler ile sağlık çalışanlarına EKİP uygulaması anlatıldı. 

Şanlıurfa’da EKİP uygulaması 1 Ocak itibarıyla hizmete girecek.

Muhabir: Mine KÖSELER

Şanlıurfa’da sağlıkta EKİP devri başlıyor

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.