Şanlıurfa’yı “Süper Kupa” heyecanı sardı!

Galatasaray ve Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan'da oynanması planlanan Süper Kupa maçının iptal edilmesiyle birlikte, Astor Enerji Şanlıurfaspor ve kentteki taraftarlar maçın Şanlıurfa’da oynanması için çağrıda bulundu. Peki, Şanlıurfalı taraftarların ilk günden beri istediği Süper Kupa’nın Şanlıurfa’da oynanması mümkün mü?

Şanlıurfa’yı “Süper Kupa” heyecanı sardı!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bu akşam oynanması planlanan 2023 Turkcell Süper Kupa maçı, yaşanan krizin ardından iptal edildi. Galatasaray ve Fenerbahçe, Atatürk pankartı ve tişörtlerine izin verilmeyince sahaya çıkmayı reddetti. Karşılaşma ileri bir tarihe ertelendi. Peki, Süper Kupa finali Urfa’da oynanabilir mi?

ŞANLIURFASPOR’DAN ÇAĞRI

Galatasaray ve Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bu akşam oynanması planlanan 2023 Turkcell Süper Kupa maçı, yaşanan krizin ardından iptal edildi. Bu gelişmenin ardından Şanlıurfaspor, Süper Kupa finalinin kentte oynanması için çağrıda bulundu.

Astor Enerji Şanlıurfaspor'dan yapılan açıklamada, "Süper Kupa finalinin; Cumhuriyet’imizin 100. yılında Kurtuluş Savaşı'nın temelinin atıldığı bu Şanlı topraklarda oynanması için TFF ve kulüplerimize davetimizdir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

SİYASİ VE EKONOMİK FAKTÖRLER DE ROL OYNAYABİLİR

Süper Kupa maçının Şanlıurfa'da oynanması için TFF, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin onay vermesi gerekiyor. TFF'nin, maçın iptal edilmesinin ardından yeni bir yer belirlemek için harekete geçeceği ve Şanlıurfa'yı da seçenekler arasında değerlendireceği belirtiliyor.

TEKNİK OLARAK MÜMKÜN

11 Nisan Stadı, 30 bin kişilik kapasitesiyle Süper Kupa finalini oynayacak yeterlilikte bir stat. 30 bin koltuk kapasitesine sahip olduğu ve stadyumda paratoner, engelli tribünü, soyunma odaları, koridor boşlukları, temsilci ve hakem odaları gibi tüm birimlerin UEFA standartlarında olduğu belirtildi. Şanlıurfa’daki 11 Nisan Stadı'nın seyirci kapasitesi Riyad’da maçın oynanacağı stattan daha yüksek.

SÜPER KUPA MAÇININ ŞANLIURFA'DA OYNANMASI İHTİMALİ VAR

Şanlıurfa GAP Arena, Süper Kupa finalini oynayacak yeterlilikte bir stadyum. Şanlıurfalı taraftarların da bu konudaki isteği yüksek. Ancak, TFF,  onay vermesi gerekiyor. Bu onayların verilmesi durumunda, Süper Kupa maçının Şanlıurfa'da oynanması ihtimali güçleniyor.

ZTK FİNALİ URFA’DA OYNANDI

Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında 2010 yılında oynanan 48'inci Ziraat Türkiye Kupası finaline 11 Nisan Stadı ev sahipliği yaptı. Bu statta oynanan ilk ve son final karşılşaması oldu.

5 Mayıs 2010 tarihinde Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynan karşılaşmayı Trabzonspor 3-1 lik galibiyetle kazandı

Şanlıurfa’yı “Süper Kupa” heyecanı sardı!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.