Bakan Işıkhan duyurdu! 700 bin kamu işçisini sevindirecek gelişme

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın liderliğinde, TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ ile Türk Ağır Sanayi ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası (TÜHİS) arasında imzalanan "Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Ek Çerçeve Anlaşma Protokolü," 700 bin kamu işçisine ek zam getiriyor. Bakan Işıkhan, protokolün detaylarını kamuoyu ile paylaştı.

Bakan Işıkhan duyurdu! 700 bin kamu işçisini sevindirecek gelişme

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı koordinasyonunda, TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ ile Türk Ağır Sanayi ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası (TÜHİS) arasında "Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Ek Çerçeve Anlaşma Protokolü" imzalandı.

Protokol kapsamında, 2023-2024 dönemini içeren Toplu İş Sözleşmesi Çerçeve Anlaşma Protokolü'nün 9 Mayıs 2023 tarihinde imzalandığını hatırlatan Bakan Işıkhan, işçilerin aylık brüt çıplak ücretlerini 15 bin liraya yükselttiklerini ve refah payı dahil olmak üzere yüzde 45 oranında zam gerçekleştirdiklerini belirtti.

Protokolün imzalanmasında, toplu iş sözleşmelerinin ücret dönemlerine ilişkin takvim farklılıklarından kaynaklanan eşitsizlikleri giderme amacı güdüldüğünü vurgulayan Bakan Işıkhan, "Toplu iş sözleşmelerinde başlangıç tarihlerinin, alınacak ücretin ve enflasyon farkının belirlenmesinde önemli bir etkisi var. Bu nedenle ocak ayında kamu işçilerinin aldığı ücret artışlarını, yürürlük tarihi farklı dönemlerde olan kamu işçileriyle eşitleme kararı aldık" dedi.

700 bin kamu işçisinin ek zam alacağını açıklayan Bakan Işıkhan, ek protokolle birlikte toplu sözleşmelerin yürürlük tarihlerinin 1 Ocak 2025'te başlatılmasının da kararlaştırıldığını belirtti. Bu adımın, gelecek dönemde benzer eşitsizlikleri engelleme amacını taşıdığını ifade etti.

Bakan Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Toplu iş sözleşmelerinde yürürlük sürelerinin farklı aylarda başlaması ile enflasyondan kaynaklanan ücret zamlarının ortaya çıkardığı durumu gidermek amacıyla TÜRK-İŞ Genel Başkanı Sayın Ergün Atalay, HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Sayın Mahmut Arslan ve TÜHİS Genel Sekreteri Sayın Adnan Çiçek ile bir araya geldik. Kamu işçilerimiz için eşitlik sağlamak adına; enflasyon ve ücret zammının toplamından oluşan oranın yüzde 32,57 olarak uygulanmasını içeren Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Ek Çerçeve Anlaşması Protokolü’nü imzaladık" şeklinde duyurdu.

Protokol, 1 Şubat 2024 tarihi itibariyle yürürlüğe girecek ve kamu işçilerinin beklentilerini karşılayacak şekilde ek zam düzenlemesini resmileştirmiş olacak.

Bakan Işıkhan duyurdu! 700 bin kamu işçisini sevindirecek gelişme

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.