Şanlıurfa ilk sırada! Kentteki çocuk işçi ölümleri Meclis’e taşındı

İSİG Meclisi’nin raporuna göre, son 10 yılda en çok çocuk işçi ölümünün meydana geldiği şehir olan Şanlıurfa’daki ölümler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’a soruldu.

Şanlıurfa ilk sırada! Kentteki çocuk işçi ölümleri Meclis’e taşındı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi’nin Çocuk İş Cinayetleri Raporu’na göre 2013-2023 yılları arasında en çok çocuk işçi ölümlerinin yaşandığı Şanlıurfa’daki ölümleri Meclis’e taşıdı. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Öcalan, Işıkhan’a şu soruları yöneltti:

“-Urfa ilinde MESEM kapsamında eğitim alan öğrenci sayısı kaçtır? MESEM kapsamında çalışan (stajerlik, çıraklık) çocuk işçi sayısı kaçtır?

-Son 5 yılda ülkedeki kayıt dışı çalışma oranı kaçtır? Son 5 yılda kayıt dışı çalışan çocuk işçi oranı kaçtır?

-Çocuk işçi ölümlerini önlemek için bakanlığınız tarafından herhangi bir çalışma yapılmakta mıdır? Hangi çalışmalar yapılmaktadır? Konu ile ilgili çalışmalarınıza rağmen çocuk işçi ölümlerinin önlenememesinin nedeni nedir?

-İSİG Meclisi raporunda en çok çocuk işçi ölümlerinin meydana geldiği şehrin Urfa olduğu belirtilmiştir. Urfa’da yaşanan çocuk işçi ölümlerinin ardından bakanlığınız tarafında herhangi bir soruşturma yapılmış mıdır? 

-Urfa ilinde MESEM kapsamındaki işyerlerinin denetimleri hangi sıklıkla yapılmaktadır? Denetimlerde kaç ihmal bulgusuna rastlanmıştır? Denetimlerde ihmali bulunduğu tespit edilen idarecilerle ilgili idari soruşturma başlatılmış mıdır?

-Son 5 yılda Urfa’da çocuk işçi çalıştırdığı gerekçesiyle kaç işletmeye soruşturma açılmıştır? Kaç işletmeye cezai yaptırım uygulanmıştır?

-Son 5 yılda Türkiye’de çocuk işçi çalıştırdığı gerekçesiyle kaç işletmeye soruşturma açılmıştır? Kaç işletmeye cezai yaptırım uygulanmıştır?”.

 

Şanlıurfa ilk sırada! Kentteki çocuk işçi ölümleri Meclis’e taşındı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.