Şanlıurfa’daki kadın cinayeti Meclis’e taşındı! İki bakandan yanıt bekleniyor

Şanlıurfa’da dün boşandığı eşini silahla vurarak öldürdükten sonra intihar eden şahsın olayı Meclis’e taşındı. DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, kentte yaşanan kadın cinayetleri ile ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Şanlıurfa’daki kadın cinayeti Meclis’e taşındı! İki bakandan yanıt bekleniyor

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa’da dün yaşanan olayda, 42 yaşındaki Kenan Şamlıoğlu, yaklaşık 3 ay önce boşandığı 27 yaşındaki eşini silahla vurduktun sonra intihar etti. 

Şanlıurfa’daki kadın cinayetlerinin son örneği olan olay Meclis’e taşındı. DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, kentte yaşanan kadın cinayetleri ile ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Öcalan, her iki bakana şu soru soruları yöneltti:

1-Kadın cinayetlerini engellemenin yasal açıdan yeterli olduğunu düşünüyor musunuz?

2-Son 10 yılda adli makamlar tarafından korumaya alındığı ya da eşine uzaklaştırma verildiği halde kaç kadın cinayeti yaşanmıştır? Koruma altındayken ya da koruma kalktıktan sonraki süreçte kaç kadına şiddet vakası yaşanmıştır?

3-NihalŞ. boşanma evresinde ya da eşi ile birlikte yaşarken Savcılık, kolluk kuvvetleri ya da bakanlığınızdan korunma ya da yardım talebinde bulunmuş mudur? Bulunmuşsa neden korunma sağlanmamıştır?

4-Bakanlığınız tarafından kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerini önlemek için somut projeler planlanmakta mıdır? Ne gibi somut adımlar atılması planlanmaktadır?

5-Son 5 yılda Türkiye’de kaç kadın cinayeti vakası yaşanmıştır? Son 5 yılda Urfa’da kaç kadın cinayeti vakası yaşanmıştır?

6-Son 5 yılda kadına yönelik şiddet ya da kadın cinayeti nedeniyle kaç erkek ceza almıştır? Bu erkeklerden kaçı iyi hal indirimi uygulamasından yararlanmıştır?

 

 

Şanlıurfa’daki kadın cinayeti Meclis’e taşındı! İki bakandan yanıt bekleniyor

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.