Gaziantep, Diyarbakır… Avrupa Konseyi’nin gözü 31 Mart’ta bu bölgede olacak!

Türkiye’de 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için Avrupa Konseyi gözlemci gönderecek. Gözlemciler, seçim gününde Ankara, İstanbul ve Diyarbakır’ın aralarında bulunduğu 11 ilde görev yapacak. Seçim gözlem misyonuna YBYK’nın Türkiye raportörü İsviçreli David Eray başkanlık edecek. Heyet çalışmalarını bir rapor halinde Avrupa Konseyi'ne sunacak. 2019'daki sandığı izleyen heyet seçimlerin tam olarak özgür bir ortamda yapılmadığını raporlamıştı.

Gaziantep, Diyarbakır…  Avrupa Konseyi’nin gözü 31 Mart’ta bu bölgede olacak!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye'de 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler için Avrupa Konseyi'nden bir heyet, gözlemci olarak Türkiye'ye gelecek. Heyet, Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Adana, Mersin, Diyarbakır, Erzurum, Konya, Antep ve Maraş olmak üzere 11 ilde görev yapacak. Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi (YBYK) üyelerinden oluşan bu heyet, seçim gününde farklı seçim bürolarını ziyaret edecek.

DW Türkçe'den Kayhan Karaca'nın haberine göre, heyetin başkanlığını YBYK'nın Türkiye raportörü, İsviçre'nin Jura kantonu Çevre Bakanı David Eray yapacak. Başkan yardımcılığı ise Slovenya'dan Kocevje Belediye Başkanı ve YBYK'nın diğer Türkiye raportörü Vladimir Prebilic üstlenecek.

HEYET SEÇİM ÖNCESİ GÖRÜŞMELER YAPACAK

Seçim öncesinde, heyet Ankara'da YBYK Türk heyeti üyeleri, Yüksek Seçim Kurulu, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı yetkilileri ile görüşecek. Ayrıca Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile de bir araya gelmeleri planlanıyor.

Gözlem heyeti, seçimlerin ardından elde ettikleri bulguları bir basın toplantısıyla açıklayacak ve sonrasında Avrupa Konseyi'ne kapsamlı bir rapor sunacak. Bu rapor, Haziran ayından önce yayımlanacak.

2019 yerel seçimlerinde de Türkiye'ye gözlemci gönderen YBYK, o dönemde seçimlerin tam olarak özgür ve adil bir ortamda yapılmadığına dair bir rapor yayımlamıştı. Bu seferki gözlemler, Türkiye'de demokratik süreçlerin nasıl işlediğine dair daha fazla bilgi sağlayacak ve Avrupa değer ve ilkelerine ne derecede uyulduğunu ortaya koyacak.

 

Gaziantep, Diyarbakır… Avrupa Konseyi’nin gözü 31 Mart’ta bu bölgede olacak!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.