Duayen sinemacı Türker İnanoğlu'na veda

Yönetmen, senarist ve yapımcı Türker İnanoğlu 87 yaşında hayata veda etti. Son yolculuğuna uğurlanan İnanoğlu için Tim Show Center'da tören yapıldı. Sanat dünyasından birçok ismin katıldığı törenin ardından öğle ezanına müteakip Levent Barbaros Hayrettin Paşa Camisi'nde cenaze namazı kılınacak.

Duayen sinemacı Türker İnanoğlu'na veda

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yönetmen, senarist ve yapımcı Türker İnanoğlu 87 yaşında hayata veda etti. "Bay Sinema" lakaplı İnanoğlu, Yeşilçam deyince akla ilk gelen isimlerdendi. 

Son yolculuğuna uğurlanan duayen sinemacı Türker İnanoğlu için Tim Show Center'da tören yapıldı.

Törene Gül Sunal, Erol Evgin, Gülşen Bubikoğlu, Hülya Koçyiğit, Zafer Ergin, Nehir Erdoğan, Cem Yılmaz ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı gibi sanat dünyasından birçok isim katıldı.

EROL EVGİN

"40 yılı aşkın dostumdu. Türk Sineması'nın duayeniydi Türker Bey, aynı zamanda televizyon için de çok büyük işler yaptı. Çok da titizdi aynı zamanda. Her yıl TİM Show Center'da konser veririm, erken gelip onu arardım 'Ne güzel bir salon yapmışsın ağabey, senin ekibinle çok rahat çalışıyorum' derdim, o da bana 'Onların askeri disiplini var' derdi diye anlatan Erol Evgin, herkese sabır ve başsağlığı diledi.

İLKER AKSUM

İlker Aksum, "İstanbul'a 1995 yılında geldiğimde beni hemen kanatlarının altına almıştır Türker İnanoğlu... Türk sinemasının, televizyonunun en büyük yapımcılarından biridir. Onun o tonton yanaklarını sıkan nadir insanlardan biriyim. Birbirimizi çok severdik, başımız sağ olsun" dedi.

CEM YILMAZ

"Valla çok zor bir hadise. Bugün salonda olan herkes, aşağı yukarı 6 kuşak Türker Bey'in dokunduğu, beraber bir şeyler ürettiği kişilerdi. Hepsinin mutluluğu Türker Bey'i tanımış olmak... Kendi akranları arasında bile çok farklı olan biriydi. Bundan sonrası için onu anarak, onu, onun çalışkanlığını örnek alacağız... Ben ondan çok şey öğrendim, mekanı cennet olsun"

GÜL SUNAL

Kemal Sunal'ın eşi Gül Sunal ise "Türker İnanoğlu'nun ev haline değinmek istiyorum ben. Hep çok babacan, şakacı biriydi. Ali ile buraya gelirken de o anları andık. Mekanı cennet olsun" ifadelerini kullandı.

NEHİR ERDOĞAN

"Tüm Türkiye'nin başı sağ olsun" diyerek gözyaşlarını tutamayan Nehir Erdoğan, "Sadece bir meslek büyüğümüzü değil, hepimize babalık yapan birini kaybettik. Ben çoklu bir yas tutuyorum, gerçekten çok üzgünüm. Onlar gibi çok değerli insanları arka arkaya kaybediyoruz. Belki de Yeşilçam'ın son çıarıydı, onunla birlikte bir devir değişiyor. O insanlar yetiştirdi. Ben çok şanslıyım, onun yetiştirdiği gibi devam edeceğiz inşallah. Herkesin başı sağolsun" dedi.

Törenin ardından öğle ezanına müteakip Levent Barbaros Hayrettin Paşa Camisi'nde cenaze namazı kılınacak.

İnanoğlu'nun eşi Gülşen Bubikoğlu törende kameralara böyle yansıdı. Çiftin Zeynep İnanoğlu adında bir kızı var.

Törene katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Gülşen Bubikoğlu'na taziyelerini iletti.

TÜRKER İNANOĞLU KİMDİR?

1957 yılında Tatbikî Güzel Sanatlar Yüksek Okulu'nda öğrenciyken, yönetmen yardımcısı olarak sinema alanına girdi. Lütfi Ömer Akad ve Nişan Hançer gibi ünlü yönetmenlere asistanlık yaptı. 1959 yılında Senden Ayrı Yaşayamam başlıklı filmle yönetmenliğe başladı.

1960 yılında Erler Film adıyla kendi film yapım şirketini kurdu.

İnanoğlu, 1979 yılında Ulusal Video Film Anonim Şirketi unvanıyla bir şirket kurarak Türkiye’yi video ile tanıştırdı. Ulusal Video, Türkiye'de ilk kez video kaset dağıtımı başlattı ve bir çığır açtı.

1985 yılında Ulusal Radyo Televizyon Anonim Şirketi unvanıyla bir televizyon stüdyosu kurdu ve çok sayıda televizyon yapımına imzasını attı. 1987 yılında İcraatın İçinden başlıklı bir programile hem Türk siyasî tarihinde, hem de Türk televizyonculuğunda bir mihenk taşı oldu. Dönemin başbakanı Turgut Özal, aylık olarak yayınlanan bu televizyon programında bizzat ekrana çıktı ve kamuoyuna hükümetinin icraatını anlattı.

1994 yılında Türkiye'nin ilk özel televizyon kanallarından olan atv'yi kurdu. Beyoğlu'nda Atlas Sineması, Şişli'de Kent Sineması, Kavacık'ta Boğaziçi Sinemaları'nın da sahibidir. 2005 yılında İstanbul'un Maslak semtinde Türker İnanoğlu Maslak Show Center'ı (TİM) açtı. Türker İnanoğlu'nun oyuncu Filiz Akın'la 1964 yılında yaptığı evlilikten İlker İnanoğlu dünyaya geldi. Filiz Akın'dan ayrıldıktan sonra 1975 yılında Gülşen Bubikoğlu ile evlendi ve bu evlilikten Zeynep isminde bir kızı oldu.

KAYNAK: NTV 

Duayen sinemacı Türker İnanoğlu'na veda

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.