Çocuk istismarında korkunç artış! Emine Göçer'den sert ceza talebi

23 Nisan’ı bayram olarak kutlayamayan çok sayıda çocuk var. TÜİK’in çocuk cinsel istismarıyla ilgili son verilerine göre, 2022 yılı cinsel suç mağduru çocuk sayısı 31 bin 890 olarak kayıtlara geçti. “Yetersiz cezai yaptırımlar yüzünden bu gibi suçlar artarak devam ediyor ve engellenemiyor” diyen Emine Göçer, cezaların artırılması için bir kampanya başlattı.

Çocuk istismarında korkunç artış! Emine Göçer'den sert ceza talebi

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dün tüm Türkiye’de coşkuyla kutlanan 23 Nisan’ı bayram olarak kutlayamayan çok sayıda çocuk var. 

TÜİK’in çocuk cinsel istismarıyla ilgili son verilerine göre, 2022 yılı cinsel suç mağduru çocuk sayısı 31 bin 890 olarak kayıtlara geçti.

“Yetersiz cezai yaptırımlar yüzünden bu gibi suçlar artarak devam ediyor ve engellenemiyor” diyen Emine Göçer, cezaların artırılması için bir kampanya başlattı.

Emine Göçer kampanya ile ilgili şunları kaydetti: 

“Ülkemizde insan ve hayvanlara yönelik taciz, istismar ve tecavüz olayları artık önüne geçilemeyecek bir hal aldı. Bu durum, kişisel değil ulusal bir yara ve problem. Yetersiz cezai yaptırımlar yüzünden bu gibi suçlar artarak devam ediyor ve engellenemiyor. Bu durumun değişmesi için daha sert cezaların uygulanması gerektiğine inanıyoruz.

Türkiye’de cinsel saldırı suçlarında son 10 yıl içinde yüzde 50’lik bir artış olduğu belirtilmiştir (Türkiye İstatistik Kurumu). Ancak maalesef mevcut kanunlarımız bu tür suçlara karşı etkili bir caydırıcılık sağlamaktan uzak. Bu nedenle sizden, tacize, istismara ve tecavüze karşı daha sert ceza kanunları talep eden bu dilekçeyi imzalamanızı rica ediyoruz. Unutmayın ki her imza, adaletin sağlanması için atılan önemli bir adım olacaktır”.

Emine Göçer’in 23 Mart’ta başlattığı kampanyada şu ana kadar 6 bin 510 imza toplandı. 

Çocuk istismarında korkunç artış! Emine Göçer'den sert ceza talebi

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.