Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı Meclis Toplantısı ilk birleşimi bugün yapıldı.
Birleşim; Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar ve meclis üyelerinin katılımıyla Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı salonunda yapıldı.
Mecliste, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisi Denetim Komisyonu’nun yaklaşık olarak 42 günlük denetimler sonucunda hazırladıkları raporlar açıklandı.
BAZI BASIN VE REKLAM KURULUŞLARINA BİRDEN FAZLA ÖDEME YAPILDIĞI İDDİASI
Denetim Komisyonu raporlarında öne çıkan detaylardan biri, Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen harcamalar oldu.
20 Şubat tarihli Denetim Komisyonu tutanağına göre, komisyonun Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı ile yaptığı görüşmelerde, başkanlık bütçesinden toplam 73 milyon 399 bin 472 TL tutarında harcama yapıldığı tespit edildi. Daire Başkanlığı yetkilisi, bu harcamanın 73 milyon TL’lik kısmının seçim öncesinde gerçekleştirildiğini ifade etti. Tutanakta, bu süreçte bazı basın ve reklam kuruluşlarına birden fazla ödeme yapıldığı da vurgulandı.
KOMİSYON ÜYESİ: SEÇİMDEN ÖNCE 3 AYDA 60 MİLYON HARCANDI
Denetim Komisyonu üyesi konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yürüttükleri incelemelerde söz konusu harcamanın geçtiğimiz yıl mart ayından önceki üç aylık dönemde yapıldığını belirtti. Komisyon üyesi, belediye için harcanması gereken bu paranın seçim propagandası için kullanıldığını öne sürdü. Ayrıca, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı bütçesinden seçimden önceki üç ayda 60 milyon TL, seçimden sonra ise Kasım Gülpınar'ın göreve gelişinin ardından geçen dokuz aylık süreçte 9 milyon TL harcandığı bilgisi paylaşıldı.
GÜLPINAR: YOLSUZLUĞUN, RÜŞVETİN BELGESİ OLMAZ
Denetim Komisyonu raporlarının açıklanmasının ardından açıklama yapan Başkan Gülpınar, “Ben Geldiğimden beri hep aynı şeyi üzerine basa basa vurguladım. Beni Polemiğe çekmeye çalışıyor birileri. Sanki iftira atıyormuşuz gibi bir anlayış ama Denetim Komisyonu’nun bugün bu tespiti yapmış olması zaten artık bundan sonra başka söze gerek kalmıyor. İstediği kadar birileri çıksın biz şunu yapmadık biz bunu yapmadık biz şöyle yaptık biz böyle yaptık. Bakın yolsuzluğun, rüşvetin belgesi olmaz. Biz rüşvetin belgesini bulduğumuzu iddia etmiyoruz ya da yolsuzluğun belgesini bulmak da öyle kolay değil. İsraf da bizim şahsi anlayışımıza göre israf da en az yolsuzluk kadar kötüdür.” ifadelerini kullandı.
“BİZ GELDİĞİMİZDE KASADA 740 BİN LİRA PARA KALMIŞTI”
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı ile ilgili seçim öncesinde yapılanlar hakkında da konuşan Gülpınar şunları söyledi:
“Şimdi basınla ilgili en başta zaten gelir gelmez telafuz ettiğimiz siz 75 milyon diyorsunuz esas basının geçen seneki bütçesi 50 milyon lira fakat 50 milyon 3 ay içinde yetmemiş ilave bütçe akratımı oluyor biliyorsunuz daireler arası 25 milyon ilave aktarım yapılmış. Yani 50 milyonluk bütçe 75 milyona çıkarılmış aslında 1 sene harcaması gereken basının parası 50 milyon 25 milyon ilave aktarımla 75 milyona çıkmış. Biz geldiğimizde basının bütçe kaleminde 740 bin lira para kalmıştı. Zaten sizin tespitleriniz bizi de haklı çıkardı, bunun için çok teşekkür ediyorum. Bununla ilgili tam 253 tane harcamaya ait bizzat tespitli dosyayı biz savcılığa verdik. Şimdi bundan sonra top onlarda, bununla ilgili de muhakkik tayin edildi valiliğe de bilgi verildi. Şimdi ne yaptınız ne ettiniz polemikleri de ben görüyorum, müdahale etmiyorum. Yaptıklarımız ortada, tespit ettiğimiz her şeyin üstüne gittik. Şu çok net bariz belli ne olduysa 3 ayda olmuş zaten.”
Kaynak: Ahmet Hakkı Ak
0 Yorum