reklam alanı

Şanlıurfa’da AVM’de gıda denetimi: Ceza yağdı

Karaköprü’deki bir AVM’de İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan gıda denetimlerinde hijyen kurallarına uymayan işletmelere toplam 189 bin TL ceza kesildi. Bozulmuş ürünlere el konularak imha edildi.

Şanlıurfa’da AVM’de gıda denetimi: Ceza yağdı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesinde bir alışveriş merkezindeki gıda işletmelerine yönelik denetim gerçekleştirildi.

 İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü kontrol görevlilerince 17 Temmuz tarihinde yapılan denetimlerde, gıda güvenliği ve hijyen kurallarına uymayan işletmelere toplam 189 bin 310 TL idari para cezası uygulandı.

Denetimler kapsamında; 4 işletmenin asgari teknik ve hijyenik koşulları sağlamadığı tespit edilerek, 5996 Sayılı Kanun’un 41/1-A maddesi kapsamında her birine ceza kesildi.

1 işletmede ise bozulmuş ve kokuşmuş ürün tespit edildi. Bu işletmeye de 41/1-D maddesi uyarınca para cezası uygulandı.

El konulan ürünlerin imha edildiği belirtilirken, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Gıda güvenilirliği için denetimlerimiz aralıksız devam ediyor. Tüketicilerimizi korumak için sahadayız” ifadeleri kullanıldı. 

Şanlıurfa’da AVM’de gıda denetimi: Ceza yağdı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.