reklam alanı

Google’dan Android’e tartışmalı kısıtlama

Google, Android’de mağaza dışı uygulama yüklemeye kısıtlama getirdi.

Google’dan Android’e tartışmalı kısıtlama

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Google, Android işletim sisteminde Play Store dışından uygulama yükleme (sideloading) özelliğine yönelik yeni kısıtlamalar getirdiğini duyurdu.

Google Ürün Başkan Yardımcısı Suzanne Frey’in yaptığı açıklamaya göre, Android kullanıcıları artık yalnızca geliştirici tarafından dijital olarak imzalanmış uygulamaları cihazlarına yükleyebilecek. Yeni uygulamanın amacı, kötü amaçlı yazılımların yayılmasını önlemek olarak açıklandı.

Frey, alınan önlemi “havaalanında kimlik göstermek” benzeri standart bir güvenlik adımı olarak nitelendirdi.

Android kullanıcıları, sideloading işlemi sırasında hâlihazırda çeşitli güvenlik uyarılarıyla karşılaşıyor ve bu özelliği kullanmak için manuel ayarlar yapmaları gerekiyor. Yeni düzenlemeyle, bu işlemin yalnızca belirli dijital imza şartını karşılayan uygulamalar için mümkün olacağı belirtildi.

Tüketici hakları grupları ve bazı geliştiriciler, söz konusu değişikliğin Android’in mevcut uygulama ekosistemi üzerindeki etkilerini yakından takip ediyor.

 

Google’dan Android’e tartışmalı kısıtlama

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.