reklam alanı

Şanlıurfalı kameramana uluslararası ödül!

Şanlıurfalı kameraman Ahmet Bağış,uluslararası ödüle layık görüldü.

Şanlıurfalı kameramana uluslararası ödül!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfalı kameraman Ahmet Bağış, mesleki kariyerine bir ödül daha ekledi. 

Yıllarca Şanlıurfa ATV’de görev yapan ve şu anda İstanbul TRT Haber’de çalışan kameraman Ahmet Bağış, uluslararası ölçekte ses getiren bir olay sırasında gösterdiği basın cesareti nedeniyle ödüle layık görüldü.

Olay, Mescid-i Aksa’da cuma namazı sırasında meydana geldi. 

İsrail polisi, namaz kılan Müslümanlara biber gazı ve kimyasal sıvılarla müdahale etti. TRT Haber kameramanı Ahmet Bağış ve muhabir Mura Can Öztürk, müdahaleyi görüntülemek için bölgede bulunuyordu. Bu sırada bir İsrail polisi, silahının dipçiğiyle Bağış’ın kamerasının lensine vurdu ve kamera kırıldı.

Mesleki risklere rağmen görevini sürdüren Bağış’ın tutumu, basın özgürlüğüne yönelik saldırılara dikkat çekti. 

Bu cesur çalışması nedeniyle 28. Zoom Haber Kameramanları Ödüllerinde “Basın Mensuplarına Yönelik Saldırı” kategorisinde üçüncülük ödülü kazandı.

Şanlıurfalı kameramana uluslararası ödül!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.