Sivas’ta askerlik görevini yapan Şanlıurfalı İbrahim Halil Horuz, henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı dün hayatını kaybetti. 21 yaşındaki Horuz’un vefat haberi ailesi ve sevenlerini yasa boğdu.
Horuz’un cenazesi aynı gün akşam saatlerinde memleketi Şanlıurfa’da düzenlenen resmi törenin ardından Yeni Asri Mezarlığı’na defnedildi.
Sivas Temeltepe 5. Piyade Er Eğitim Tugayı’nda er olarak görev yapmakta olan İbrahim Halil Horuz’un tezkeresini almasına 10 günü kaldığı öğrenildi.
ANNE HORUZ: BOĞAZINDA HİÇ İZ YOKTU
Horuz’un annesi Cazibe Horuz, Serbestiyet’e yaptığı açıklamada, oğlunun ölüm nedeni olarak kendilerine “telle boğularak intihar ettiği” bilgisinin verildiğini ancak kendisinin buna inanmadığını söyledi. Horuz, duygularını şöyle dile getirdi:
“Oğlumun kendini telle boğup intihar ettiğini söylediler. Ben morga gider gitmez boğazını kontrol ettim, hiçbir iz yoktu. Ben oğlumun kendisini öldürdüğüne inanmıyorum. Oğlumun herhangi bir psikolojik sorunu yoktu. Bir hafta önce konuştuğumuzda, ‘Anne, sevdiğim yemekleri yap, az kaldı geliyorum’ dedi. Dönüş gününü sayıyordu. Eve kavuşmayı dört gözle bekliyordu. Yetkililerden, gerçek bir soruşturma yapılmasını istiyorum. Oğlum nasıl öldü? Bana bunun cevabını verin.”
Tayy Taziye Evi’nde taziyeleri kabul eden Horuz ailesi üyeleri de otopsi raporunun açıklanmasını beklediklerini belirterek, gerçeğin ortaya çıkması için sürecin takipçisi olacaklarını ifade etti.


0 Yorum