reklam alanı

Bakanlık düğmeye bastı! Influencerlara yeni düzenleme!

Ticaret Bakanlığı, influencer’ların reklam içeriklerinde yapay zekâ kullanımından çocukları hedefleyen reklamlara kadar birçok alanda yeni sınırlamalar getiriyor.

Bakanlık düğmeye bastı! Influencerlara yeni düzenleme!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ticaret Bakanlığı, sosyal medya reklamlarına yeni kurallar getiriyor. Bakanlık tarafından hazırlanan yeni yönetmelik taslağında, influencer’ların yaptığı reklam içerikli paylaşımlarda “#Reklam”, “#Sponsor”, “#İşbirliği”, “#Hediye”, “#Davet” gibi ifadelerden en az birinin açık bir şekilde kullanılması ve reklam verenin ismi ve markasının belirtilmesi öngörülüyor.

Türkiye gazetesinden Esma Altın'ın haberine göre, reklam içeren paylaşımlarda “#Reklam”, “#Sponsor”, “#İşbirliği”, “#Hediye”, “#Davet” gibi ifadelerden en az biri açık biçimde kullanılacak ve reklam verenin adı veya markası bildirilecek.

 Eğer içerik sesli yayınsa, reklam olduğuna ilişkin uyarı, yayının en başında yapılacak. “İndirimli”, “cazip”, “uygun” gibi ifadelerin kullanıldığı reklamlarda ise faiz veya kâr payı oranı paylaşım alanında belirtilecek. Aynı zamanda kampanyalı satışlarda ürünün önceki 10 gündeki en düşük fiyatı esas alınacak ve satış tarihleri ile stok miktarı açıkça ifade edilecek.

YAPAY ZEKA KULLANIMI SINIRLANDIRILACAK

Reklamlarda yapay zekâ kullanımı da sınırlandırılırken filtreleme, dijital karakter ya da yapay zekâ ile oluşturulmuş gerçek kişilerin kopyalarının kullanıldığı içeriklerde bu durumun açıkça yazılması gerekecek. Bir kişinin dijital kopyasının ürünü bizzat deneyimlemiş gibi gösterilmesine ise izin verilmeyecek.

YENİ YASAKLAR UYGULANACAK

Taslakta ayrıca, falcılık, medyumluk, yasa dışı bahis, tütün ürünleri, elektronik sigara ve alkollü içeceklerin reklamlarının tamamen yasaklanması öngörülüyor. Çocuklara yönelik hedefli reklamcılık da yasaklanırken e-ticarette panik tuzağı oluşturan ve tüketiciyi ürünü hemen satın almaya yönlendiren yanıltıcı mesajlara karşı da dikkatli olunması gerektiği ifade ediliyor.

Bakanlık düğmeye bastı! Influencerlara yeni düzenleme!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.