reklam alanı

Türklerin gözdesine yeni şart: Kimlikle girmek tarih oluyor

Vizesiz ve kimlikle seyahat edebilme kolaylığı sayesinde son yıllarda Türk tatilcilerinin gözdesi haline gelen Gürcistan, 1 Ocak 2026 itibarıyla yeni bir düzenlemeyi yürürlüğe sokuyor.

Türklerin gözdesine yeni şart: Kimlikle girmek tarih oluyor

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gürcistan, Türk vatandaşlarının vizesiz ve sadece kimlik ile seyahat edebildiği popüler destinasyonlardan biriydi. Sözcü’de yer alan habere göre, 1 Ocak 2026 itibarıyla, Gürcistan’a yapılacak ziyaretlerde yeni bir uygulama devreye girecek. Türk ziyaretçiler, ülkeye giriş yapabilmek için yalnızca kimlik veya pasaport yerine, geçerli bir seyahat ve sağlık sigortası poliçesi de sunmak zorunda olacak. Bu belgeyi ibraz etmeyenler, günübirlik ziyaretlerde bile ülkeye giriş yapamayacak.

Günümüzde pasaport ve vize ücretlerinin artışı, Türk tatilcilerinin kimlikle seyahat edebildikleri ülkelere yönelmelerine neden oldu. Bu sebeple, Gürcistan’a yapılan ziyaretlerin sayısı her yıl artış gösterirken, bu yeni sigorta zorunluluğu, ziyaretçi sayısında önemli bir düşüşe yol açabilir.

Seyahat sigortası gibi ek bürokratik yüklerden kaçınmak isteyen tatilciler, vizesiz ve daha az evrak gereksinimi olan alternatif destinasyonlara yönelme eğiliminde. Eğer Gürcistan bu düzenlemeyi değiştirmezse, 2026 yılı itibarıyla Türk turist sayısında ciddi bir azalma yaşanması bekleniyor.

 

Türklerin gözdesine yeni şart: Kimlikle girmek tarih oluyor

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.